Două bucăţi de stradă din Curtea de Argeş, expropriate pentru autostradă

177 de metri pătraţi din strada Buşaga şi 57 de metri pătraţi din strada Pinului au fost trecute din domeniul public al municipiului Curtea de Argeş în domeniul public al Statului Român pentru autostrada Piteşti Curtea de Argeş.

La sfârşitul acestei luni lucrările la secţiunea 5 a autostrăzii Piteşti – Sibiu, respectiv Piteşti – Curtea de Argeş vor începe, potrivit anunţurilor făcute de guvernanţi. Autirizaţia de construire a fost emisă în luna iunie, şi cel mai târziu la finalul lui iulie lucrările propriu zise vor fi demarate, au anunţat autorităţile. Lotul 5 al Autostrăzii, între Piteşti şi Curtea de Argeş, are o lungime de 30 de kilometri, antreprenor este Astaldi, iar termenul de execuţie este de 4 ani.

Sunt 255 de persoane fizice şi juridice din Curtea de Argeş care vor fi sau au fost expropriate pentru secţiunea 5 a autostrăzii Piteşti – Sibiu. Sumele primite pleacă de la 10 lei şi ajung la câteva zeci de mii de lei. Pe listă sunt multe persoane cunoscute în oraş, oameni de afaceri, firme, dar şi cetăţeni care au moştenit terenuri în zona în care se face autostrada.

Sunt persoane care primesc 10 lei pentru un metru de teren iar altele care vor încasa mult mai mult, cele cărora le sunt expropriate casele. Unii sunt mulţumiţi, alţii vor să acţioneze în instanţă Ministerul Transporturilor considerând că sunt prea puţini banii pe care îi primesc pentru proprietăţile lor.

Şi Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Curtea de Argeş este expropriată şi primeşte aproape 3000 de lei pentru o suprafaţă din domeniul privat. Asta pentru o suprafaţă, căci UATM Curtea de Argeş are mai multe suprafeţe în domeniul privat care vor fi expropriate  în zona în care se construieşte autostrada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email