Două blocuri au fost recepţionate de ANL la Curtea de Argeş și predate Primăriei

Unul este pentru medici, celălalt pentru funcţionari

La Curtea de Argeş sunt finalizate două blocuri construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Unul dintre ele a fost recepţionat săptămâna trecută, cel cu 12 locuinţe destinate tinerilor specialişti din domeniul sănătăţii, construit în curtea Spitalului Municipal Curtea de Argeş.

“Locuinţele (4 garsoniere, 4 apartamente cu 2 camere şi 4apartamente cu 3 camere) au fost construite în amplasamentul din strada Cuza Vodă nr. 6-8, pe un regim de înălţime P+3E (parter+3 etaje), valoarea obiectivului de investiţie fiind de 3.164.816,26 lei (inclusiv TVA)”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA).

Societatea Zeus a fost singurul ofertant pentru construirea blocului de lângă Spital, şi şi-a adjudecat licitaţia pentru 2,177,058.5 lei, în condiţiile în care valoarea estimată a contractului a fost de 2,199,049 lei.

Contractul pentru cel de-al doilea bloc, de lîngă sediul Poliţiei, destinat funcţionarilor din Primărie, de la Finanţe, Poliţie, etc., de pe strada 1Decembrie, a fost atribuit SC A.D.T. SA  din Slatina, pentru suma de 2,120,855.64 de lei, fără TVA. La licitaţie au fost depuse trei oferte, dar cea a SC  A.D.T.  SA a fost acceptată de Agenţie.

Acest bloc are o suprafaţă construită desfăşurată de  1.134 mp, 15 locuinţe (8 garsoniere şi  7 apartamente cu doua camere). Regimul de înălţime al blocului este  D+P+4E, iar lucrările tehnico-edilitare aferente investiţiei sunt suportate de către Consiliul Local al municipiului Curtea de Argeş, din bugetul propriu.

De altfel, ne-a spus primarul Constantin Panţurescu, Primăria mai are de făcut câte ceva. „ANL a recepţionat ambele blocuri şi le-a dat Primăriei. Mai sunt lucruri de rezolvat în jurul clădirilor, sistematizarea pe verticală, apoi vom repartiza locuinţele. Vom face asta când toate vor fi aranjate”, a spus edilul.

ANL a finalizat până acum în judeţul Argeş, în cadrul programului de construcţii de locuinţe pentru tineri, 389 de unităţi locative. Acestea au fost construite în municipiile Curtea de Argeş (150 de unităţi locative), Câmpulung Muscel (78 de unităţi locative) şi Piteşti (81 de unităţi locative), precum şi în oraşul Topoloveni (80 de unităţi locative).”Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii. În cadrul programului se construiesc şi locuinţe pentru medicii rezidenţi, venind astfel în sprijinul tinerilor specialişti din domeniul sănătăţii, ale căror venituri nu le permit accesul la o locuinţă în proprietate sau închirierea unei locuinţe în condiţiile pieţei”, se mai menţionează în comunicatul MDLPA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email