Dosarelor noi de evaluare în vederea reîncadrării în grad de handicap se depun prin poştă sau online

Persoanele programate să se prezinte la sediul D.G.A.S.P.C. Argeș (copii și adulți) sau la punctele de lucru din Câmpulung și Curtea de Argeș (adulți), pentru realizarea evaluării complexe în vederea re/încadrării în grad de handicap, respectiv pentru realizarea evaluării în vederea reatestării ca asistent maternal profesionist, nu se vor mai prezenta la evaluare pe perioada stării de urgență instituită, evaluarea urmând să se realizeze după încetarea stării de urgență, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş.

De asemenea, se suspendă, pe perioada stării de urgență, deplasările specialiștilor D.G.A.S.P.C. Argeș la domiciliul persoanelor nedeplasabile, pentru realizarea evaluărilor  în vederea re/încadrării în grad de handicap.

 Hotărârile și certificatele de încadrare în grad de handicap eliberate vor fi transmise beneficiarilor prin Poșta Română.

Depunerea dosarelor noi de evaluare în vederea re/încadrării în grad de handicap (atât pentru copii, cât și pentru adulți), nu se va mai realiza prin deplasare la sediul D.G.A.S.P.C. Argeș sau la punctele de lucru din mun. Câmpulung și mun. Curtea de Argeș, ci pot fi folosite următoarele căi de comunicare:

a. prin poștă, la adresa instituției, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, cu sediul în mun. Pitești, Calea Drăgășani, nr.8, jud. Argeș;

b. on-line, folosind următoarele adrese de e-mail:

– pentru persoane adulte: sec_adulti_ag@protectiacopilului.cjarges.ro

– pentru copii: sec_copii_ag@protectiacopilului.cjarges.ro

Actele necesare în vederea completării dosarelor și formularele tipizate se regăsesc pe site-ul instituției (https://www.cjarges.ro/en/web/dgaspc-arges/acasa):

lista cu documentele necesare pentru evaluarea/reevaluarea copiilor pot fi găsite prin accesarea link-ului https://www.cjarges.ro/en/web/dgaspc-arges/copil-cu-dizabilitati , iar formulare tipizate pot fi descărcate prin accesarea link-ului https://www.cjarges.ro/en/web/dgaspc-arges/formulare-sec-copii ;

lista cu documentele necesare pentru evaluarea/reevaluarea persoanelor adulte și formulare tipizate pot fi găsite prin accesarea link-ului https://www.cjarges.ro/en/web/dgaspc-arges/formulare 

La data programată pentru evaluare/reevaluare, documentele transmise în format electronic și/sau cele solicitate suplimentar vor fi prezentate fizic, pe suport de hârtie, în original/copii, așa cum sunt precizate în lista cu actele necesare pentru evaluare/reevaluare”, precizează comunicatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email