Dosare penale şi amenzi pentru proprietarii de balastiere

Balastierele din Argeş, inclusiv din zona Curtea de Argeş, au fost verificate de poliţişti şi comisari de Mediu, iar unii dintre proprietari au fost amendaţi ori s-au ales cu dosar penal, informează IPJ Argeş.

În urma verificărilor efectuate la balastiere, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu și Administrației Naționale Apele Române au aplicat 16 amenzi, în valoare de aproape 220.000 de lei, fiind constatate și mai multe infracțiuni.

În zilele de 15 și 16 septembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au acționat împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Argeș, și Administrației Naționale Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, pentru verificarea operatorilor economici care desfășoară activități în domeniul exploatării de agregate minerale naturale.

Au fost verificați 12 operatori economici cu activitate în domeniu, de pe teritoriul județului.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 219.000 de lei, totodată fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a activității unui agent economic.

De asemenea, au fost întocmite două dosare penale, după cum urmează:

-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și executare de activități miniere fără permis sau licență;

-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email