Dosare penale pentru comercializarea de haine contrafăcute şi lemn vândut ilegal

Sâmbătă, 253 de polițiști ordine publică, poliţie rutieră, investigare a criminalității economice, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase și luptători de intervenţii şi acţiuni speciale au desfășurat 51 de acțiuni preventiv-reactive, pentru siguranța cetățenilor, informează Poliţia Argeş într-un comunicat de presă. Polițiștii au intervenit și au aplicat 352 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 45 pentru sancționarea faptelor de încalcare a unor norme de conviețuire socială, 5 la pentru comerț ilicit, etc., valoarea totală a sancţiunilor aplicate fiind de 76.920 lei. De asemenea, ca măsuri complementare, polițiștii au confiscat 46.39 m.c. material lemnos.

264 dintre sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru încălcări ale actelor normative referitoare la circulația pe drumurile publice, 2 sancțiuni au fost aplicate pentru consum de alcool la volan, 131 pentru conducere cu viteză excesivă și 7 pentru traversare neregulamentară, 124 fiind aplicate pentru alte abateri de la normele rutiere. În acest caz valoarea totală a sancțiunilor aplicate la regimul rutier este de 81.970 lei.

Poliţiştii argeşeni au mai reținut în vederea suspendării dreptului de circulație 22 de permise de conducere, dintre care 2 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 15 pentru viteză excesivă şi 4 pentru alte abateri la regimul rutier. Pentru defecțiuni ale autovehiculelor sau pentru montarea de dispozitive neomologate, polițiștii au retras 8 certificate de înmatriculare.

Tot sâmbătă, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat mai multe controale la punctele de lucru ale unor societăți comerciale în vederea combaterii comercializării produselor contrafăcute.

În urma controalelor au fost identificate 5 societăți comerciale care aveau expuse spre vanzare un total de 268 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, susceptibile de a fi contrafăcute, purtând marci și însemne identice cu ale mărcilor înregistrate.

În cauză au fost înregistrate 5 dosare penale sub aspectul săvarșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă similară cu o marcă înregistrată, produsele identificate fiind ridicate în vederea continuării cerctărilor. De asemenea, polițiștii Serviciului Ordine Publică Argeș, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești,au efectuat un control, în comuna Bradu, la punctul de lucru al unei societăți comerciale cu profil de activitate depozitare, prelucrare și comercializare material lemnos. În urma controlului s-a constatat o lipsă în depozit de 46.39 mc cherestea rășinoase.

Societatea comercială în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 50.000 de lei, fiind dispusă și măsura complementară de confiscare a sumei de 24.911,43 lei, reprezentând contravaloarea cantității de cherestea comercializată ilicit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email