Dosar penal pentru că s-a urcat băut la volan

Inconştienţa îl va costa scump pe un bărbat în vârstă de 51 de ani, care s-a urcat băut la volan. Recent, acesta a fost trimis în judecată de procurorii argeşeni, după ce a fost prins conducând un autoturism pe drumurile publice având o alcoolemie în sânge peste limita legală.
Acum ceva timp, I.N. se afla la locuinţa sa din comuna Domneşti, unde şi-a potolit setea cu mai multe pahare cu băuturi alcoolice. Fără să se gândească prea mult la consecinţe, bărbatul s-a urcat la volanul unui autoturism şi a plecat la o plimbare pe drumurile publice din localitate. Însă, în timp ce se deplasa pe DJ 731, pe raza comunei Domneşti, probabil observând manevrele greşite ale conducătorului auto, poliţiştii care supravegheau traficul rutier i-au făcut semn să oprească. În momentul în care i-au solicitat bărbatului actele la control oamenii legii au sesizat că acesta miroase puternic a alcool. Imediat acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult decât atât, poliţiştii l-au condus pe bărbat la Spitalul „Teja Papahagi” din Domneşti pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei. Rezultatul primei probe a analizelor a indicat o alcoolemie de 2,40 grame la mie, iar cea de-a doua probă nu a mai putut fi recoltată pentru că starea de sănătate a bărbatului nu a mai permis acest lucru.
Astfel, I.N. urmează să dea socoteală în faţa judecătorilor pentru faptul că a condus beat o maşină pe drumurile publice, punând în pericol atât viaţa lui cât şi a altor oameni. De asemenea, va suporta şi cheltuielile judiciare în valoare de 200 de lei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email