Dosar penal deschis după controlul de urgență făcut miercuri la un centru pentru vârstnici

”Dosar penal deschis după controlul de urgență făcut miercuri la un centru pentru vârstnici! Decizia a fost luată de către reprezentanții Poliției Argeș care au coroborat datele obținute și au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea prevăzută de articolul 297 Cod Penal, abuz în serviciu”, informează prefectul Radu Perianu.

„Inspectorii DSP au revenit ieri la locație și au fost surprinși să găsească angajații centrului în bucătărie în timp ce pregăteau mâncare: 40 de litri de ciorbă, piure de cartofi care li se servea cu mezeluri, orez cu lapte. Asta, deși, miercuri, reprezentanții centrului au declarat și arătat un contract cu o firmă de catering. Activitatea bucătăriei a fost suspendată.
A fost verificat și modul în care li se acordă asistență medicală oamenilor din centru. 22 de beneficiari sunt înscriși la un medic primar geriatrie gerontologie, 4 dintre ei nu au mai fost monitorizați din 2022! Acești oameni au foi de observație din care nu reiese o prescripție medicală.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă au identificat o persoană care lucra la centru, fără forme legale. Amenda aplicată este de 20 de mii de lei. O altă sancțiune a fost dată pentru că un lucrător avea trasate sarcini pentru care nu avea pregătire. Valoarea amenzii este de 3500 lei.
DSVSA a amendat societatea cu 1200 lei pentru manipularea necorespunzătoare a alimentelor”, transmite prefectul.

Azilul este unul privat, din Pitești, dar Prefectura nu a făcut public numele acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email