Domnule primar, nu ne mai daţi afară! Oricum aflăm ce se petrece!

Primarul de Curtea de Argeş urăşte presa şi se fereşte de ea, asta e concluzia la care au ajuns jurnaliştii din municipiu după ultimele peripeţii. Sigur, dl. Panţurescu poate fi un tip cool, şarmant, etc., numai că noi nu am aflat cum şi dacă. Am onoarea de a-l cunoaşte de mult timp, cam din perioada primului său mandat de consilier local, şi sunt mulţi ani de atunci. A fost totdeauna o voce unică în Consiliu, dar nici atunci nu ştiam dacă este un tip şarmant, cool, etc. Probabil că este.

Miercuri a avut loc şedinţa ordinară a lunii septembrie a Consiliului Local, iar amănunte legate de ce s-a votat pentru binele cetăţenilor şi al comunităţii aflaţi din paginile ziarului nostru de azi. La finalul întrunirii, dl. primar a mulţumit celor prezenţi, adică jurnaliştilor, căci angajaţii Primăriei şi şefii serviciilor subordonate o tuliseră imediat cum scăpaseră de corvoada explicării proiectelor de hotărâri propuse, şi i-a invitat, politicos, ce-i drept, afară. Am întârziat să plec, pentru că era evident că avea să le spună ceva consilierilor. Dl. primar s-a înfuriat, a ieşit, am plecat şi eu şi apoi s-a întors. Era mult mai înţelept să nu scoată presa afară pentru că oricum noi am aflat care era subiectul discuţiei, unul extrem de delicat, din cauza căruia mandatul cu numărul doi ar putea să pice pentru domnia sa.

Aşadar, la discuţia de la care presa a fost dată afară s-a vorbit despre RAJA Constanţa. Nicio surpriză pentru noi, ziariştii, şi nici pentru consilieri. Toţi cetăţenii care sunt interesaţi de ce se mai întâmplă pe la Primărie ştiu de lupta pe care o duc unii pentru ca serviciul de apă canal să fie delegat direct RAJA Constanţa. Noi, presa din Curtea de Argeş, nu am dat niciodată sentinţe, nu am spus că e bine sau e rău, doar am scris despre toate părerile, căci asta ne e meseria. Să informăm cât mai complet, iar cititorii avizaţi să tragă concluziile. Dl. primar ştie asta, chiar dacă se laudă că nu a mai citit niciun ziar de câţiva ani. Sunt convinsă că dacă nu a citit, pentru că nu a avut timp, nu i-a plăcut ce scrie, etc., au fost alţii care i-au făcut un rezumat, şi tot a aflat ce scriu ziarele despre administraţia sa şi ce părere au cetăţenii despre ea.

Subiectul RAJA nici măcar nu mai e un subiect de presă, ştirea va fi când, nu dacă. Alta e problema, de ce dl. primar pare să urască ziariştii. Ştim, fiecare pădure are uscăturile ei şi nimeni nu e perfect. Dar, un ales, fie el şi local, are obligaţii faţă de cei care l-au trimis în fotoliul comod din Primărie şi îi plătesc lunar o leafă cam de 100 de milioane, după cum aflaţi tot din ziarul nostru de azi. O fi mult sau o fi puţin, asta trebuie să spună cei care trăiesc din salariul minim într-un apartament insalubru de multe ori, şi care se îngrozesc ori de câte ori vine iarna şi trebuie să plătească gazele, ori curentul, manualele copiilor, cea mai ieftină mâncare dar şi impozitele şi taxele la Primărie.

Şi totuşi, nu cred că dl. primar urăşte presa, nu-şi permite asta, ca locuitor al oraşului şi când nu va mai fi primar, şi va merge poate la Centrul pentru pensionari să joace şah şi să povestească despre vremurile în care a condus oraşul. Pentru că, până la urmă, poţi fi elegant şi în ură.

Laura Ilie

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email