Domnule primar, fiţi mai ferm!

Avem în oraş gropi „speciale”, cele făcute pentru avarii la apă şi lucrări de canalizare. Sunt peste tot. Am publicat numeroase articole pe această temă, iar declaraţiile făcute de oficiali erau la fel – „Cel care strică are obligaţia să şi repare”. Aşadar, dacă strică dl. Bolovan, cu lucrări la apă, nu trebuie să repare dl. Ghiţă, cu Serviciul de Gospodărire, mai ales că e vorba despre bani. Adică, pentru o lucrare de canalizare, să zicem, trebuie prevăzuţi şi bani pentru reparaţia asfaltului după săparea gropilor.
Bineînţeles că nu se întâmplă aşa. Pe strada Cuza Vodă s-a prelungit canalizarea. Lucrarea s-a terminat de o lună, dar gropile în care au fost băgate conductele sunt astupate cu nisip. În Ivancea, gropile săpate tot pentru cârpirea unor conducte au fost „astupate” în acelaşi mod. În spatele hotelului Posada a fost săpat un şanţ la începutul săptămânii trecute, din cauza unei avarii la o conductă. Şanţul a fost astupat cu, ghiciţi?!, pământ.
Dl. Bolovan spune că reparaţiile se fac, iar dl. Ghiţă se apără spunând că gropile „speciale” nu sunt treaba lui. Cred că cel care are obligaţia să tranşeze acest aşa zis conflict este dl. primar. Domnia sa trebuie să se implice mai mult, trebuie să supravegheze ce se întâmplă în oraş şi din acest punct de vedere. Nu avem bani ca să facem multe lucruri, dar măcar pe cele pe care ni le permitem, să le facem bine. Nu e posibil ca două instituţii să se lupte surd, iar rezultatele să le vedem noi pe stradă, prin gropi şi pe alocuri prin mizerie. Până una alta, există instituţia primarului care are obligaţia să facă nişte lucruri, să ia anumite măsuri, să aibă o poziţie clară în rezolvarea problemelor, să aibă soluţii, sau dacă nu le găseşte să ceară părerea altora. Doar să facă. Numai să se implice.
Argeşenii au ales schimbarea, şi nu s-a întâmplat asta de multe ori la Curtea de Argeş în scurta istorie postdecembristă. Păi, dacă oamenii au vrut altceva,  ar fi cazul să fiţi pe măsura dorinţei lor, chiar dacă mai candidaţi, chiar dacă nu, domnule primar. Cetăţenii v-au votat în proporţie mare, nu-i dezamăgiţi. Problema gropilor „speciale”  este numai una dintre multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email