Domnilor edili, pe acesta l-aţi uitat! Sensul giratoriu din cartierul Marina, denivelat şi plin de gropi

Despre străzile distruse şi pline de gropi din municipiul nostru şi despre nemulţumirile argeşenilor care îşi distrug maşinile circulând prin Curtea de Argeş am scris de nenumărate ori. Însă, din păcate, nu trece nici măcar o săptămână ca cetăţenii să ne reclame alte probleme cu care se confruntă atunci când merg cu maşina la serviciu sau către casă.
Deşi foarte multe străzi din municipiu au fost reabilitate în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), modul în care s-au realizat lucrările a stârnit furia cetăţenilor. Străzile înguste, trotuarele inutile, bordurile prea înalte sau zonele rămase neasfaltate  sunt doar câteva dintre necazurile pe care le au cetăţenii care locuiesc pe străzile care au fost modernizate recent. Spre exemplu, în cartierul Marina au fost modernizate mai multe străzi, însă ca să ajungi acolo trebuie să treci printr-un sens giratoriu care pare să fi fost uitat de autorităţile locale. Acesta arată ca după un adevărat bombardament, asta după ce cimentul turnat cu mulţi ani în urmă a fost practic distrus. Chiar dacă în gropile formate au mai fost aruncate câteva roabe de pietriş, şoferii care trec prin zonă trebuie să facă o serie de manevre pentru a ocoli denivelările şi gropile, ca şi cum ar concura la o probă de îndemânare în care trebuie să ocolească jaloane.
Nu avem noroc cu sensurile giratorii
 „Sensul giratoriu din cartierul Marina a fost lăsat de izbelişte de autorităţi şi de Bunul Dumnezeu şi nu a fost cuprins în cadrul PIDU. La fel s-a întâmplat şi cu porţiunea de carosabil şi parcarea de lângă baza de tenis, chiar în centrul municipiului”, ne-a scris un cititor pe site-ul ziarului. „Nu ştiu de ce nu au asfaltat şi sensul giratoriu. Au pus asfalt pe străzile din cartier şi aici nu. Cred că ar fi trebuit şi acest sens modernizat odată cu celelalte străzi, dar poate că nu le-a ajuns asfaltul”, spune un bărbat care locuieşte în zonă şi care zilnic trece cu autoturismul prin sensul giratoriu.
Se pare că la Curtea de Argeş nu avem noroc cu sensurile giratorii. După ce că sunt doar două, unul a fost amenajat cu două miliarde şi s-a stricat după o lună, este vorbe de cel din intersecţia Făgăraş, iar altul, cel din Marina, a făcut parte dintr-un plan de 13 milioane de euro, dar nu a primit o lopată de asfalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email