Domnilor, daţi-vă demisia!

Domnilor care sunteţi plătiţi sau aţi fost aleşi ca să faceţi ceva pentru oraşul acesta care a ajuns un sat murdar, daţi-vă demisia. Nu cred că se mai poate continua aşa, nu cred că mai e mult până când cineva o să vină la Primărie sau la Aquaterm şi o să vă ia de gât. Joi seara puţin a lipsit să nu avem revoluţie la Curtea de Argeş, după o zi de vară în care apa de la robinete a lipsit dar a curs din belşug pe străzi. Aşa nu se mai poate!
Am primit la redacţie o mulţime de telefoane, cititorii ne-au scris pe mail, pe site, pe facebook, pe oriunde simţeau că cineva îi poate asculta. Le răspund aici ce le-am spus şi acolo, din păcate noi nu putem face nimic, scriem de ni s-au tocit tastele calculatorului despre problemele din oraş, dar totul e zadarnic. Acestea sunt interesante doar în campania electorală, este concluzia transmisă de cetăţeni, perfect adevărată de altfel. În campanie nu se scumpeşte apa, nu se întrerupe furnizarea apei, nici curentul nu se opreşte, gunoaiele sunt luate de pe străzi iar câinii duşi cine ştie unde. După alegeri e o relaxare totală care durează patru ani fără o lună, luna campaniei electorale. Domnilor, nu ne mai păcăliţi şi de data asta, nu vă mai amăgiţi!
Cum e posibil ca un municipiu care cheltuieşte aproape 100 de miliarde pe un parc împărţit în două, care, după cum arată acum nu a costat nici 10 miliarde, nu 100, deci cum e posibil ca banii să fie aruncaţi cu o aşa largheţe pe proiecte de genul celui de mai sus, iar societatea care furnizează apa să fie din epoca de piatră. Sigur, 100 de miliarde nu sunt toţi din banii noştri, noi am dat doar 100.000 de euro pentru parc, dar chiar şi suta asta ar fi putut fi folosită să rezolve măcar o parte din problemele pe care Aquatermul ni le face. Societatea pare să fie din epoca de piatră, după cum lucrează. Repară cu şomoiog de câlţi, sapă cu târnăcopul, şi, mai ales, ce repară azi se strică peste două zile.
Întreruperea furnizării apei de joi nu a fost anunţată. Nu în presă, căci nu sunt bani, dar măcar nişte coli A4 trase la xerox pe care să scrie orele între care se întrerupe apa, lipite pe la scările de bloc se puteau face. Nu s-au făcut, iar asta demonstrează totala lipsă de respect pentru cetăţeni. Nu cred că principalul vinovat este însă dl. Bolovan, directorul mult înjurat zilele astea, ci dl. primar.
Pe dl. primar îl doare în cot de cetăţeni, eufemistic vorbind. Că nu îl interesează ce cred ei despre el, e treaba domniei sale, dar ar trebui să îl intereseze cum o duc, ce condiţii au, pentru că de asta l-au ales, să îi pese. În primul rând dl. primar ne arată că nu îi pasă. Nu ne răspunde la reclamaţii, la întrebări, confortul nostru nu îl interesează. A făcut proiecte, unele doar pentru a da banii cui trebuie, şi atât.
Dle. primar, nu e suficient. Poate că dlui. Bolovan nu îi pasă de noi şi de apa pe care o plătim ca pe vin, dar el nu a fost ales. Mai mult decât atât, dumneavoastră sunteţi cel care îl ţineţi în funcţie, în braţe, în ultimă instanţă. Dl. Bolovan nu a candidat, nu a fost printre cetăţeni să le promită marea cu sarea doar ca să ajungă într-un fotoliu la Primărie, dar dumneavoastră aţi candidat şi aţi şi fost ales, iar responsabilitatea e a dumneavoastră în totalitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email