Doi turişti au rămas blocaţi pe vârful Moldoveanu

În ultima vreme, salvamontiştii argeşeni au avut din ce în ce mai mult de lucru, Intervenţiile lor, extrem de dificile şi de lungă durată, au reuşit să scape de la moarte mulţi turişti sau alpinişti aflaţi în dificultate pe vârf de munte. O astfel de intervenţie s-a terminat  cu bine ieri după amiază, patru salvamontişti de la Nucşoara, în frunte cu şeful formaţiei, Valentin Retevoi, reuşind să salveze viaţa a doi bărbaţi.
„S-a primit un apel la 112 duminică seara. Un bărbat spunea că este pe Moldoveanu, şi că fiul lui are febră mare”, ne-a povestit Valentin Retevoi. Imediat o echipă formată din patru salvamontişti, condusă de Valentin Retevoi, a plecat spre vârf. „Probabil că drumul până la ei o să dureze şapte ore”, ne spunea acesta duminică seara. Ieri după amiază, misiunea a fost încheiată cu succes. „Erau doi bărbaţi în refugiul Viştea, sub Moldoveanu. Cel tânăr, un doctorand de 25 de ani, avea febră foarte mare şi nu putea să schiţeze niciun gest. Lângă el era tatăl lui, de 65 de ani, inginer geolog. Nu am putut să plecăm de pe vârf până când nu l-am stabilizat pe cel bolnav. Condiţiile de deplasare şi nu numai au fost dure, din cauza viscolului. În refugiu erau doar trei grade”, ne-a povestit Valentin Retevoi. Ieri după amiază, după o un drum de peste 17 ore, salvatorii au ajuns la Nucşoara cu bine, cu cei doi bărbaţi stabilizaţi şi gata să plece spre Bucureşti.
Aceasta este a doua intervenţie extrem de dificilă încheiată cu bine, după cea de duminică, atunci când, după cum aţi aflat din ziarul nostru de ieri, 15 salvamontişti şi jandarmi montani au salvat de la moarte un tânăr din Brăila căzut în Hornul Călţunului, o zonă extrem de periculoasă şi de abruptă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email