Doi traficanți, unul minor, care vindeau droguri preponderent tinerilor au fost arestați de polițiștii argeșeni

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în județul Argeș, la locuințele unor persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație, informează IPJ Argeș.

„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că unul dintre cercetați, în mod repetat, ar fi comercializat, către consumatori, preponderent tineri, din municipiul Pitești, droguri de risc (canabis) și substanțe psihoactive (2MMC) achiziționate în acest scop de la o altă persoană cercetată în cauză.

De asemenea, din materialul probator administrat a reieșit faptul că o persoană cercetată minoră a fost depistată deținând asupra sa o cantitate de canabis, destinată consumului propriu.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate cantități de droguri de risc (canabis) și substanțe sub formă cristalină, 5 cântare electronice, 3 grindere, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

La data 21 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea a 3 persoane, dintre care una minoră, pentru 24 de ore.

La data de 22 martie 2024, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş, conform propunerii formulate, a dispus arestarea preventivă a două dintre persoanele reținute, pentru 30 de zile, față de a treia procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești luând măsura controlului judiciar”, se arată în comunicatul IPJ Argeș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email