Doi tineri au furat bunuri în valoare de aproape jumătate de miliard

Doi tineri au fost trimişi în judecată de de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş după ce au furat mai multe din locuinţele argeşenilor.
Acum ceva timp Liviu S., în vârstă de 28 de ani, a efectuat o serie de lucrări în locuinţa lui C.G., situată în municipiul nostru. Cu acest prilej tânărul a văzut în casă mai multe bunuri de valoare, pe care s-a gândit să le fure pentru a face rost de bani. Astfel, într-una din zile, profitând de faptul că proprietarul nu se afla acasă, a escaldat gardul, a spart geamul, după care a intrat în locuinţă. Aici s-a mişcat destul de repede şi a pus mâna pe un laptop, mai multe bijuterii de aur şi argint, dar şi pe suma de 6.800 de euro, creând un prejudiciu total care se ridică la 33.420 de lei. De asemenea, a vândut apoi laptop-ul pentru suma de 700 de lei lui L.B.. Însă, acesta fost recuperat şi restituit proprietarului.
De la sticle cu băutură, la parfumuri şi laptopuri
Însă, Liviu S. nu s-a oprit aici. O perioadă de aproximativ trei luni de zile a locuit cu chirie într-un imobil din Curtea de Argeş, ce aparţinea lui I.E.. Ştiind că proprietarul este plecat la muncă în Italia, Liviu S. a intrat cu cheia în beciul locuinţei de unde a furat două televizoare LCD şi sticle cu băuturi alcoolice, în valoare totală de 1.924 de lei, pe care le-a şi vândut imediat. Probabil încurajat de faptul că nu a fost prins, tânărul s-a decis să dea o noua lovitură. Acesta i-a propus lui Adrian L. să sustragă televizorul din locuinţa proprietarului imobilului în care el locuia cu chirie. Acesta din urmă a refuzat, dar i-a promis că îl va ajuta să transporte televizorul, după care s-a arătat chiar interesat să îl cumpere. Numaidecât Liviu S. a intrat în casă şi a luat TV-ul, un laptop, parfumuri şi haine, a căror valoare se ridică la suma de 4.000 de lei. Însă, în momentul în care i-a solicitat partenerului său ajutorul pentru a lua televizorul, cei doi au intrat din nou în casă de unde au mai luat câteva sticle cu băuturi alcoolice. Apoi, au transportat TV-ul la domiciliul lui Adrian L. Deşi credeau că vor scăpa basma curată, cei doi tineri au fost identificaţi de oamenii legii, care au reuşit să recupereze şi o parte din bunurile furate.
Astfel, cei doi s-au ales cu dosare penale şi urmează să fie judecaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Aceştia vor suporta şi cheltuielile de judecată în valoare de 1.500 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email