Doi poliţişti argeşeni sunt judecaţi pentru corupţie

Doi poliţişti din Argeş au fost trimişi recent în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti. Este vorba despre inspectorul Aurelius Brencea, fost şef al Biroului Poliţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti, cercetat pentru trafic de influenţă şi de agentul Florin Rădulescu de la Poliţia Oraşului Topoloveni – Compartimentul Siguranţa Circulaţiei, Supraveghere Rutieră şi Control Auto, acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată şi de infracţiunile de fals intelectual şi uz de fals, săvârşite în legătură directă cu infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată şi în realizarea scopului urmărit prin această infracţiune. În acelaşi dosar a fost trimis în faţa instanţei şi Gheorghe Nicolau, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de mărturie mincinoasă.
Au luat bani pentru a interveni într-un dosar penal
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada aprilie – mai 2008, inspectorul Aurelius Brencea a pretins de la un denunţător suma de 1.000 de euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui coleg, ofiţer de poliţie, precum şi asupra unui procuror de la de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni, pentru a-i determina să dispună o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care o persoană era cercetată pentru conducerea unui autoturism având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. Persoana respectivă fusese depistată în trafic de către agentul Florin Rădulescu, acesta pretinzând la rândul său de la denunţător suma de 2.000 de euro. În plus, la data de 16 mai 2008, agentul a întocmit în fals actul de începere a urmăririi penale în numele unui coleg de serviciu. La data de 23 mai 2008, Brencea a primit de la denunţător suma de 3.500 de euro, iar conducătorul auto a beneficiat de o soluţie mai blândă, de netrimitere în judecată.
Dosarul se judecă la Curtea de Apel Piteşti
Procurorii au mai stabilit că, în perioada iunie 2007 – iulie 2008, Rădulescu a pretins de la un alt agent, din cadrul aceleiaşi unităţi de poliţie, suma totală de 8.500 de lei, pentru a interveni pe lângă persoane cu funcţii de conducere din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Argeş, pe care să le determine să dispună mutarea agentului respectiv pe un post vacant la Serviciul Cazier Judiciar. „În acest context, cu ocazia audierii în calitate de martor în prezentul dosar penal, inculpatul Nicolau Gheorghe a făcut afirmaţii nereale în legătură cu aspectele pe care le cunoaşte referitor la activitatea infracţională a inculpatului Rădulescu Florin”, se precizează într-un comunicat al DNA Piteşti. În vederea confiscării sumelor de bani ce fac obiectul infracţiunilor de corupţie, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile aparţinând inculpa­­ţilor Brencea şi Rădulescu. După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Piteşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email