Doi „piraţi” au obţinut autorizaţie de la Primărie

Ieri, şeful Departamentului de Transport din cadrul Primăriei, Nicolae Păunescu, a luat parte la o acţiune de depistare a transportatorilor neautorizaţi care circulă pe străzile Curţii de Argeş. Acţiunea a fost comună cu cea a Poliţiei, ne-a spus Păunescu.
De câtva timp, doi dintre transportatorii neautorizaţi, dar care au făcut curse în  oraş şi în comunele învecinate municipiului, au obţinut din nou autorizaţii de transport, fix de la Departamentul de specialitate din Primărie. Poliţiştii au muncit şase ani şi au întocmit spre suta de dosare penale încercând să-i scoată de pe trasee pe aşa zişii piraţi, iar aceştia au obţinut într-o clipită autorizaţie de la Primărie.
„Au avut actele beton!”
Nicolae Păunescu, cel în capul căruia se sparg toate problemele din transportul local, sau cel puţin aşa ar trebui, e de altă părere. „Cele două firme au autorizaţie pentru rent a car. Au stat pe la Primărie zile în şir, şi au avut actele în ordine. Nu am putut să nu le dăm autorizaţie, au semnat şi dl. primar şi dl. secretar”, spune Păunescu despre eliberarea autorizaţiilor pentru aşa zişii piraţi, sau foşti piraţi. „Problema este că ei au autorizaţie pentru închiriere, adică pot închiria maşinile cui are nevoie, cu contract legal. În rest, autovehiculele trebuie să stea acasă, la parcare. Nu au voie să facă curse regulate, aşa cum fac acum”, ne-a spus Nicolae Păunescu.
Şeful de la Transporturi spune că cei doi transportatori, în bunul lor obicei, au reînceput cursele, şi trebuie să se aşteaptă la amenzi.
„Am luat parte la un circ!”
Ne amintim cu toţii de veşnicele scandaluri din transportul local, eternele controale care, într-o vreme, nu mai surprindeau pe nimeni pe traseu, de nenumăratele procese câştigate în ultime instanţe de oamenii legii. Un consilier local, Gheorghe Bugeac, a căzut în acest păienjeniş de procese, amânări, strămutări şi neprezentări, crezând că ia parte la un act corect şi, mai ales, îndreptăţit. „Am fost dus cu mandat la proces la Sibiu, şi nu a venit nimeni să reprezinte Primărie. Am căzut în plasă, am crezut că facem ordine în transportul local, dar m-am înşelat. Eu m-am dus la procese peste tot, iar juriştii Primăriei nu au catadicsit să participe măcar odată, la o înfăţişare. Eu participasem la acţiune de bună credinţă fiind, dar m-am convins că nu era decât un circ”, a spus Bugeac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email