Doi pădurari au murit în accident la munte

Doi pădurari ai Ocolului Silvic Vidraru au fost găsiţi morţi la kilometrul 96 pe Transfăgărăşan, în pârâul Capra, ieri dimineaţă. Maşina în care erau cei doi, o Dacia Pickup, s-a prăbuşit de la şapte metri în pârâul Capra sâmbătă seara, în jurul orelor 23.
Gheorghe Diaconu (44 de ani), din Tigveni, şi Iob Bârlă (51 de ani), din Arefu, erau la „observare urs”, în zona Piscu Negru, cu 20 de kilometri înainte de Bâlea. „Într-o curbă la dreapta nu au mai virat şi au căzut în pârâul Capra de la o distanţă de 7 metri. Nu se vedea nimic din stradă. Duminică dimineaţă, nişte turişti care campaseră la 300 de metri de locul accidentului, au plecat la plimbare şi au văzut maşina. Au sunat la 112, iar la faţa locului au sosit poliţişti şi ambulanţe. Se fac cercetări, dar e posibil să fi murit înecaţi, pentru că e maşina nu e distrusă în totalitate”, ne-a spus comisarul şef Ionel Ispir, comandatul Poliţiei Curtea de Argeş.
A mai avut un accident în acelaşi loc
Zona Piscu Negru, cu orăşelul de acolo, este plin de turişti, iar vestea că doi pădurari au murit, probabil înecaţi, aproape, s-a răspândit cu repeziciune. „M-am întâlnit cu unul dintre pădurari vineri. Ştiu că acum doi ani a mai avut un accident exact în acelaşi loc”, ne-a spus unul dintre proprietarii unei pensiuni de la Piscu Negru. „Ghinion mare, domnule. Doamne fereşte! Pădurari, au stat toată viaţa pe aici. De câte ori or fi trecut ei prin curbele astea?!”, se întreba, retoric, Marian Popescu, un turist cazat la Piscu Negru.
Nu sunt dese accidentele care se petrec la munte, dar din cauza terenului accidentat, de cele mai multe ori sunt mortale. „În afara acestei tragedii nu am avut evenimente în acest week end. Am avut poliţişti le fiecare metru de stradă, ca să prevenim orice eveniment”, ne-a spus comandantul Poliţiei Municipale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email