Documentele pentru obținerea șomajului tehnic se depun prin aplicația aici.gov.ro

Documentele pentru obținerea șomajului tehnic se depun, din 1 mai, prin aplicația aici.gov.ro, informează Agenţia Judeţană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Argeş.

Documentele necesare pentru obținerea șomajului tehnic sunt transmise începând cu 1 mai 2020, prin Registratura electronică pusă la dispoziție de Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, https://aici.gov.ro/home.

Transmiterea documentelor prin Registratura electronică va asigura procesarea mai   rapidă a documentelor, o evidență mai bună a actelor transmise și va facilita accesul la formularele ce trebuie completate.

De asemenea, cererile vor fi editate în format inteligent pentru a ajuta angajatorii să calculeze indemnizația solicitată și vor fi limitate erorile cu privire la datele firmei, numărul contului bancar, CNP, etc.

Menționăm că prin aplicația aici.gov.ro vor fi transmise atât documentele pentru plățile făcute prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), cât și pentru cele care sunt gestionate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email