„Dobrin umplea stadioanele pe unde juca”


Ion Bebe Barbu este ştiut ca fiind „Intelectualul” fotbalului argeşean. A fost ani de zile căpitanul de echipă al Argeşului şi al echipei naţionale. Cu F.C. Argeş a fost campion atât ca jucător, cât şi ca preşedinte de club. A jucat cu Dobrin în echipă

din 1962 până în 1974 când s-a retras din activitate. Apoi a fost preşedinte de club la F.C. Argeş până în anul 1980. „Cine spune că Hagi a fost jucător mai mare ca Gicu Dobrin, ori nu se pricepe la fotbal, ori are alte interese ascunse… Niciodată Hagi nu a fost mai bun ca Dobrin, niciodată. Şi o spune unul care a jucat ani de zile alături de Dobrin şi care i-a urmărit atent cariera lui Hagi. Eram preşedinte de club la F.C. Argeş şi cu o zi înaintea etapei, fie că jucam în deplasare sau pe teren propriu, lumea din toată ţara suna la club şi întreba doar atât: <joacă Dobrin?>. Atât întrebau, dacă joacă Gicu. Şi dacă juca, lumea venea buluc la stadion. Dacă nu juca, nu venea. Oriunde evolua în ţară, Dobrin umplea stadioanele, iar la meciurile de pe teren propriu veneau oameni din alte oraşe. Ăsta era Dobrin: pe unde juca umplea stadioanele în România”, povesteşte Bebe Barbu.

 

 

Cristian Tănase – jucător F.C. Argeş, lot naţional

„Nu am văzut niciun meci înregistrat cu Nicolae Dobrin, dar am auzit că a fost un jucător extraordinar. Abia aştept să văd DVD-ul cu el în care sunt meciurile memorabile în care a jucat nea Gicu. Mi-ar place să am măcar o parte din tehnica pe care a avut-o marele nostru jucător, dar ştiu că este extrem se greu. Antrenorii pe care i-am avut în timpul junioratului îmi vorbeau mereu de Nicolae Dobrin, şi îl dădeau exemplu ca fiind jucător unic ce nu se va mai naşte vreodată. Sunt foarte curios să văd acest DVD”.

Cătălin Doman – jucător F.C. Argeş, lot de tineret

„Cei care l-au văzut pe <Maestrul> jucând, spun că avea o tehnică sclipitoare ce făcea praf toate apărările… Sunt şi eu curios să văd astfel de faze pe DVD-ul cu Dobrin care va apărea peste câteva zile. Mie îmi place să driblez, şi poate voi învăţa ceva din tehnica pe care o avea Nicolae Dobrin. Personal mă bucur că va apărea acest DVD, deoarece un asemenea mare talent cum a fost Nicolae Dobrin, nu trebuie uitat”.

Poveste – amintire – Rică şi Rică, poker şi penalty

Între Nicolae Dobrin şi Rică Răducanu a fost permanent o prietenie, dar şi o rivalitate sportivă în timpul carierei celor doi. Componenţi ai lotului naţional, Gicu şi Rică au devenit buni prieteni după ce Dobrin i-a luat banii la poker, după care i-a dat înapoi la insistenţele lui Răducanu. „Nu aveau al patrulea la poker şi am intrat eu printre <şacali>. Bineînţeles că Gică m-a <curăţat> repede de vreo 300 de dolari, toţi bănişorii mei pe care îi aveam, dar la sfârşit mi-a dat înapoi tot ce pierdusem. Şi de atunci am rămas buni prieteni”, povesteşte Rică Răducanu. La puţin timp după episodul cu pokerul petrecut în cantonamentul lotului naţional, Dobrin şi Rică s-au întâlnit la meciul F.C. Argeş – Rapid într-o partidă de campionat. Era minutul 85 şi scorul continua să fie 0 – 0, când Argeşul beneficiază de un penalty. Execută Dobrin, iar Răducanu stă nemişcat pe linia porţii şi prinde mingea simplu în braţe!!! A fost practic o pasă la portar. Dobrin: „Am tras uşor pe mijlocul porţii, pentru că eram sigur că Rică va pleca într-un colţ…” Răducanu: „Am zis să nu plec în stânga pentru că mi-o dă în dreapta, şi invers. Aşa că am stat pe mijloc să nu mă facă Gicu de cacao…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email