Doar trei acoperişuri de blocuri, din câteva sute, au fost făcute legal

Cele 14 autoturisme care au fost grav avariate în urma furtunii de săptămâna trecută, când acoperişurile mai multor blocuri au căzut peste ele, au determinat, în sfârşit, autorităţile locale să facă ceva. Deocamdată, primul pas a constat în convocarea tuturor preşedinţilor asociaţiilor de locatari la o şedinţă la primărie. Aici, primarul Nicolae Diaconu le-a „atras atenţia” cu privire la acoperişuri, deşi mulţi dintre ei poate nici nu locuiau la Curtea de Argeş când acestea au fost construite. „Asociaţiile de locatari nu au dat niciun fel de avize pentru realizarea de acoperişuri, niciun fel de aprobare”, a recunoscut primarul. În opinia sa, „cel mai bun şi cel mai ieftin lucru ar fi să revenim la izolaţia blocurilor”.
Toate acoperişurile blocurilor din Curtea de Argeş au avut de suferit în urma furtunilor din ultima vreme, crede edilul, dar pentru ele nu vede ce s-ar mai putea face în afara inventarierii lor. „De aici înainte, toate cele care se vor face trebuie să aibă autorizaţie”, a mai spus primarul Diaconu.
Inventariate sau nu, acoperişurile blocurilor din Curtea de Argeş au mari probleme. În afara faptului că nu au fost făcute legal, mai sunt şi din azbociment, un material de multă vreme interzis în Uniunea Europeană. „Doar trei din toate acoperişurile blocurilor din Curtea de Argeş au fost construite cu autorizaţie”, a declarat primarul municipiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email