„Doar DNA-ul ne mai poate salva!”

Chiar dacă Dacia a învins în ultimul meci din acest campionat, la Mioveni a fost tristeţe. Conducerea clubului este revoltată pentru felul în care Universitatea Cluj a fost ajutată să promoveze în Liga I. Cum Dacia nu va juca în ultima

etapă, iar Universitatea Cluj va mai juca la Minerul Lupeni şi ar putea câştiga îndoielnic aşa cum s-a mai întâmplat în acest retur, clujenii au toate şansele să promoveze după locul doi. Mai mult, Universitatea Cluj ar putea primi miercuri un alt mare cadou de la FRF, un 3 – 0 la meciul cu F.C. Argeş terminat în teren cu scorul de 1 – 1, meci şi rezultat influenţat decisiv de arbitrul Claudiu Baboia. Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni, preşedinte al Consiliului Director al clubului Dacia, protestează public faţă felul în care U Cluj a fost ajutată de FRF în lupta pentru promovare cu Dacia, şi va face un memoriu-protest la forul suprem al fotbalului românesc.

 

„Este strigător la cer cum grangurii ajută pe U Cluj!”

Sunteţi foarte supărat după victoria cu F.C. Bihor?
– Este cea mai tristă victorie a Daciei în cei 11 ani de când am construit această echipă. Supăraţi este puţin zis; suntem revoltaţi de faptul cum Universitatea Cluj a fost ajutată să promoveze în detrimentul nostru.
De cine a fost Universitatea Cluj ajutată?
– De unii „granguri” de la FRF! Le-aş spune altfel, aşa cum merită, dar nu vreau să fiu amendat de Comisia de Disciplină… Sunt persoane cointeresate, cu anumite interese ca U Cluj să promoveze.
Cum a fost ajutată Universitatea Cluj?
– Toată lumea a văzut cum. Este strigător la cer cum „grangurii” ajută pe U Cluj, dar nimeni nu a zis nimic de nedreptăţile care s-au făcut.

„Baia Mare nu şi-a plătit nici acum datoriile, dar cu noi au fost programaţi! Cu Clujul, nu.”

Adică?
– Să le luăm pe rând. U Cluj este singura echipă care n-a jucat cu Baia Mare pentru că aceştia nu-şi plătiseră unele datorii, dar Dacia a jucat cu Baia Mare, deşi nu-şi plătiseră datoriile. Noi am fost programaţi să jucăm la Baia Mare, iar aceştia nu şi-au plătit nici acum datoriile!!! Cu CS Otopeni, U Cluj n-a jucat pentru că au găsit ei că Otopeniul avea o datorie veche de un an şi jumătate la nişte jucători… Până atunci de ce nu s-a spus de aceste datorii? Să vedeţi că în ultima etapă, CS Otopeni va fi programată şi va juca bine-merci…
Meciul cu F.C. Argeş?
– Altă mare măgărie! În primul rând, a fost delegat un arbitru angajat al FRF la Comisia de Competiţii. Arbitrul Baboaia a tras pe faţă cu U Cluj tot meciul, şi decisiv pe final când a dat un 11 metri inexistent, după care a ieşit de pe teren în mod cu totul nejustificat! Câţiva suporteri argeşeni au intrat pe pista stadionului, dar au fost repede evacuaţi de forţele de ordine, astfel că nimeni n-a fost în pericol. Ce spune antrenorul şi patronul lor, sunt miciuni sfruntate! Pe înregistrare se vede că nimeni nu i-a pus în pericol pe arbitrii sau jucători. Din păcate, F.C. Argeş nu are bani să-şi susţină cauza la Comisia de Disciplină.

„Dacă va fi nevoie, U Cluj va câştiga cu 3 – 0 meciul cu F.C. Argeş!

Arbitrul Baboaia a mai ajutat pe U Cluj la alte meciuri.
–  Aşa este. La cel cu Silvana, dacă nu mă înşel. Ciudat este altceva: cum a fost delegat la acel meci Baboaia, când toţi arbitrii de valoare din Liga I erau disponibili???  Baboaia a reluat meciul după ce s-a aflat că Dacia nu câştigase la Baia Mare. Dacă ar fi învins la Baia Mare, meciul de la Piteşti nu s-ar mai fi reluat!
Este posibil ca FRF să dea meciul câştigat cu 3 – 0 pentru U Cluj?
– Asta ar fi altă mare nedreptate. Decizia s-a amânat cu totul nejustificat cu o săptămână pentru a vedea ce face Dacia în ultimul meci, iar dacă va fi nevoie, le vor da 3 – 0.
Va câştiga U Cluj la Lupeni în ultima etapă?
– Sunt semnale, am auzit la radio, că nici acest meci nu se va juca. Se pare că şi Minerul Lupeni are unele datorii neachitate!!! Şi, ca deobicei, acest lucru s-a reactivat înaintea meciului cu Universitatea Cluj! Mulţi oameni de fotbal spun că U Cluj este una din cele mai slabe echipe din Liga a II-a, care au luptat pentru promovare.

„Noi, cei care investim, suntem luaţi drept proşti…”

Care sunt acele persoane de la Federaţia care au interes să ajute pe U Cluj?
– Se ştiu ele… Poate DNA-ul să le nominalizeze şi să le tragă la răspundere. Numai DNA-ul ne mai poate salva! Asta ar fi şansa noastră, dar sunt slabe speranţe… Aşa se fac unele jocuri în fotbalul românesc, şi ne mai mirăm că n-avem rezultate la echipa naţională. Sunt direct interesaţi şi unii impresari ca anumiţi jucători să joace la echipele naţionale. Este nedrept ca un jucător precum Gabi Enache, declarat campionatul trecut cel mai bun junior din Liga a II-a, să nu fie chemat la lotul de tineret, măcar pentru a fi testat…
Mai susţineţi echipa dacă nu va promova în Liga I?
– În campionatul viitor, să susţină echipa „grangurii” de la Federaţie, cei care profită după urma noastră. Noi, cei care investim, suntem luaţi drept proşti… 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email