Doar 24.236 de turişti pe an au venit la Curtea de Argeş înainte de pandemie

Curtea de Argeş, oraş regal, nu este cine ştie ce atracţie turistică, dacă e să ne luăm după datele oficiale referitoare la numărul celor care îl vizitează, iar majoritatea celor care vin în municipiu au o singură ţintă, Mănăstirea, potrivit surselor oficiale. Datele sunt valabile pentru perioada de dinaintea pandemiei, căci în ultimii doi ani numărul turiştilor este şi mai mic.

În municipiul Curtea de Argeș, la nivelul anului 2018, îşi desfăşurau activitatea un număr de 16 structuri de primire turistică. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Turismului, în anul 2017, o pondere de 31,3% dintre structurile de primire turistică din municipiul Curtea de Argeș sunt situate pe strada Negru Vodă.

Numărul de turiști înregistraţi în anul 2018 în Curtea de Argeș este de 24.236 persoane. Evoluția numărului de sosiri ale turiștilor în municipio a înregistrat o creștere cu 42,2% în perioada 2001-2018.

Evoluția numărului de sosiri ale turiștilor, pe luni, în municipiul Curtea de Argeș, scoate în evidență faptul că cel mai ridicat număr al turiștilor este înregistrat în lunile călduroase, iar cel mai scăzut la nivelul lunilor reci, potrivit Institutului National de Statistică. Prin urmare, în anul 2018 cel mai ridicat număr al turiștilor s-a înregistrat în luna august (4.707 persoane), iar cel mai scăzut număr de turiști în luna februarie (928 persoane).

Evoluția numărului de sosiri pe luni scoate în evidență totodată sezonalitatea seriei, cele mai marl valori anuale înregistrându-se în luna august, când vin cei mai mulți vizitatori în municipiul Curtea de Argeș și se cazează în una din structurile de cazare disponibile la nivel local.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email