DN73C, Curtea de Argeş – Râmnicu Vâlcea, va fi modernizat odată cu realizarea autostrăzii

Această arteră este parte integrantă din proiectul autostrăzii Sibiu –Piteşti”, spune ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, deci lucrările nu vor începe prea curând

“DN 73C va intra în perioada următoare într-un proces de modernizare, această arteră de comunicaţie fiind parte integrantă din proiectul autostrăzii Sibiu -Piteşti. Secţiunea 6 a viitoarei autostrăzi constă în reabilitarea a 14,00 km de drum naţional (DN 73C) fiind legătura între nodul rutier Tigveni şi Râmnicu Vâlcea”, scrie ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, în răspunsul trimis deputatului PNL Dănuţ Bica. Acesta din urmă a adresat ministrului o interpelare pe tema reabilitării DN73C.

În cadrul proiectului de reabilitare a acestui sector de drum se vor efectua lucrări de asigurare a scurgerii apelor, lărgirea platformei drumului, consolidarea acostamentelor, refacerea podeţelor, consolidarea corpului drumului, amenajarea intersecţiilor cu drumurile comunale/judeţene, aşternerea straturilor de mixturi asfaltice”, se arată în răspunsul ministrului.

“În ceea ce priveşte DN73C, tronsonul cuprins între Câmpulung – Curtea de Argeş, aflat în administrarea DRDP Bucureşti, au fost efectuate periodic reparaţii izolate şi plombări de gropi, pentru a asigura un trafic auto în condiţii de siguranţă”, mai spune Răzvan Cuc.

CNAIR face studii de fezabilitate pentru conexiunea DN73C cu Autostrada Sibiu-Pitești (Nod Tigveni)

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)  S.A., în calitate de Solicitant, a elaborat și depus zilele trecute Aplicația de Finanțare pentru proiectul “Elaborare Studiul de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Realizare Conexiune DN73C cu Autostrada Sibiu-Pitești (Nod Tigveni) și Modernizare DN73C (km 44+800-km 68+000)” în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă , se arată într-un comunicat de presă al CNAIR.

„Obiectivul general al proiectului este de a spori eficiența tehnico-economică a rețelei de transport din România și de a aduce îmbunătățiri în ceea ce privește viteza de călătorie, îmbunătățind de asemenea conectivitatea la nivel regional și condițiile traficului de mărfuri ce va fi asigurat prin drumul național DN73C, respectiv drumul de legătură ce asigură conexiunea cu Autostrada Sibiu-Pitești, în zona Tigveni (mai exact a nodului rutier de la Tigveni)”, potrivit sursei citate.

Valoarea totală a  proiectului este de 4.729.438,32 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune-3.419.404,30 lei, 15% contribuția proprie-603.424,29 lei, restul de 706.609,73 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA. Durata proiectului este de 19 luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email