DN 7C şi DN 73C se mută pe strada 1 Decembrie

Direcţia Arhitect Şef propune Consiliului Local adoptarea unei hotărâri prin care DN 7C să se mute pe strada Victoriei, strada 1 Mai, strada Lascăr Catargiu, strada 1 Decembrie, strada Eroilor, iar DN 73C tot pe acolo. Acum, cele două drumuri naţionale trec pe Bulevardul Basarabilor.

Poeticul referat al şefului de la Arhitect Şef, inginerul Cătălin Băşoiu, care menţionează că municipiul Curtea de Argeş este o localitate care „poatră aura primei capitale a Ţării Româneşti”, susţine că dezavantajele actualului traseu ar fi lăţimea carosabilului, faptul că este un singur sens de circulaţie pe Bulevard şi parţial pe strada Eroilor, circulaţia pietonală este intensă, există numeroase treceri de pietoni şi restricţii de tonaj. În opinia sa , avantajele modificării traseului, adică trecerea drumurilor naționale pe strada 1 Decembrie, ar fi lăţimea mai mare a carosabilului, care ajunge şi la 11,5 metri, reabilitarea şi modernizarea recentă a întregului traseu, două sensuri de circulaţie pe întregul traseu, sensul giratoriu de la Făgăraş, evitarea centrului municipiului, asigurarea unei circulaţii fluente şi protecţia monumentelor istorice şi a sitului istoric aflate pe traseu.

 

Cele două drumuri naţionale au fost mutate de pe strada 1 Decembrie pe Bulevard în 1997, în urma unui protocol încheiat între Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti, Secţia Drumuri Naţionale Piteşti şi Primăria Curtea de Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email