Dl. Ştefan Dumitrache nu mai are viaţă lungă în PSD

Comunicatorul şef al organizaţiei din Curtea de Argeş a PSD este dl. Ştefan Dumitrache, director al Muzeului şi consilier local. Funcţia pe care o deţine în partid i se potriveşte, pentru că dl. Dumitrache vorbeşte cel mai mult. Despre partid, despre istorie, despre ce nu îi place şi mai ales despre ce îi place. La acest moment senzaţia mea este că nu-i place prea mult PSD-ul, în general, şi organizaţia locală în special.

La şedinţa de săptămâna trecută a avut un conflict deschis cu colegii săi de partid, amănunte aflaţi din ziar. Privind reacţiile şi ascultând luările de cuvânt ale celorlalţi membri ai PSD din Consiliul Local, am ajuns la concluzia că directorul Muzeului nu mai are viaţă lungă în partidul care l-a consacrat, care i-a dat de muncă şi poate contracte pe vremea când era doar un om de afaceri. Am toată stima pentru dl. director, un tip deştept şi cultivat, dar am impresia că alţii şi-au pierdut-o. Poate şi pentru că dl. director nu se înscrie în linia colegilor săi de partid, cel puţin la şedinţele de Consiliu. De fiecare dată are ceva de zis, de obicei în contradicţie cu ei, ca să nu mai vorbim de faptul că e de notorietate relaţia deloc cordială pe care o are cu dl. viceprimar, iar dacă ar fi să ne luăm după cum i se adresează, relaţia nu mai este una de amiciţie nici cu dl. primar. E greu să fii chiar împotriva tuturor, mai ales la PSD, unde obişnuinţa este cu totul alta.

Cred că dl. Dumitrache va fi părăsit de PSD cât de curând, căci domnia sa nu cred că-şi va permite să-l părăsească. Spune dl. inginer (şi istoric, spun unii) că o anume ordonanţă al guvernului său este „varză”, că un discurs al vreunui mare pesedist este „aiurea”, şi toate acestea se adună.

Mă gândesc la faptul că nemulţumirea dlui. Dumitrache a pornit de la alegerea viceprimarului, funcţie despre care se spunea ca va fi a sa, numai că onor colegii domniei sale nu l-au votat. E posibil ca impulsivitatea care îl caracterizează mai ales atunci când vede că un lucru nu e just să fi constribuit la relaţia cam proastă pe care o are cu anumiţi colegi de partid. Ar putea fi mai  multe lucruri care s-au adunat şi care au dat în clocot acum, iar clocotul să-l scoată din partid.

Unde să se ducă, este o întrebare care ar putea să-l macine, pentru că, în opinia mea, nu are multe opţiuni. Nu văd un alt partid în care s-ar putea simţi bine sau în care s-ar putea încadra. La liberali nu, în ciuda prieteniei foarte strânse care îl leagă de preşedintele PNL Curtea de Argeş, dl. Cristian Mitrofan, iar alte partide care să aibă organizaţii în municipiu nu prea mai sunt. Poate ALDE…

Pe de altă parte, şi PSD i-ar simţi lipsa din plin, pentru că dl. Dumitrache e prezent pe la toate televiziunile locale, are vervă, e citit şi poate să combată pe oricine. Ca să nu mai vorbim de faptul că în cartierul Valea Sasului pesediştii votează cu el.

 

Laura Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email