Dl. consilier Nedelcu şi răzbunările sale meschine

Îl ştiţi pe dl. consilier local Nicolae Nedelcu?! Probabil că nu. Face parte din Consiliul Local de câteva luni, şi a candidat pe listele PPDD. Colegii săi din partid nu l-au vrut în Consiliul Local şi a fost uns consilier abia după ce şefii la nivel naţional al partidului au decis asta. Se vede însă că pepedediştii din Curtea de Argeş ştiau ei ce ştiau din moment ce nu-l voiau pe dl. Nedelcu în Consiliu, iar la şedinţa de marţi după amiază a aflat toată lumea motivul.

Dl. Nedelcu, distins membru al Uniunii Scriitorilor şi oficialitate locală, după cum singur se recomandă în gura mare în locuri în care se adună lume multă, a dovedit la ultima şedinţă de Consiliu Local că are un scop meschin. Vrea să-l dea jos din „înalta” funcţie pe dl. Marian Ghiţă, bibliotecar şef la Bibliotecii Municipale, şi nu manager, aşa cum crede dl. Nedelcu despre dl. Ghiţă că este. Cuvântarea proaspătului consilier a fost penibilă, a încercat să-l desfiinţeze, profesional vorbind, pe dl. Ghiţă, pe motiv că nu organizează, la Bibliotecă, „activităţi culturale”, „întâlniri la care să vină elevii, dar nu forţaţi, ci de bunăvoie”, şi alte asemenea bazaconii. Nu spun eu că activitatea dlui. Ghiţă e perfectă, dar să vină un domn Nedelcu şi să spună că bibliotecarul şef nu face şi nu a făcut niciodată nimic, mi se pare cel puţin o exagerare, mai ales că în alte probleme, cu adevărat importante şi grave pentru oraş, dl. consilier nu a avut atâta patos şi nici nu a demonstrat interes pentru ele.

De altfel, discursul său a fost amendat şi de dl. primar şi chiar de preşedintele de şedinţă, dl. Şerban, cel despre care se spune că ar fi „trompeta” Consiliului.

Avem nevoie de consilieri care să ne reprezinte cu adevărat, iar eu, ca simplu cetăţean care locuieşte şi votează la Curtea de Argeş, nu simt că dl. Nedelcu m-ar reprezenta. E drept, nu e în totalitate vina dumisale, ci a celor care au făcut listele de candidaţi şi care nu se ştie ce criterii au avut în vedere.

Mi se pare cel puţin deplasat ca un ales local, indiferent de câte voturi a obţinut, să urmărească intrarea în Consiliu doar pentru a distruge, profesional vorbind, pe cineva, indiferent despre cine e vorba. E păcat că s-a ajuns la acest nivel. Îmi amintesc de alte consilii locale, din alte mandate, când cei care ajungeau în „Parlamentul” local chiar reprezentau ceva pentru comunitate – dl. doctor Marinescu, dl. avocat Retevoescu, dl. profesor Barbu, şi am numit doar pe câţiva dintre cei care se gândeau la comunitate nu la răzbunarea personală pentru nişte conflicte bizare. Repet, e păcat că am ajuns şi la asta, deşi, după cum au decurs lucrurile în ultimii ani, după cum au fost alcătuite listele partidelor, ne putem aştepta la orice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email