Dividend brut de 0,06 lei pe acţiune la Electroargeş

În această săptămână este programată Adunarea Generală  Extraordinară a Acţionarilor Electroargeş, pe 4 august. Consiliul de Administraţie a propus spre acordare acţionarilor un dividend brut de 0,06 lei pe acţiune din profitul  rămas nerepartizat, potrivit convocatorului acţionarilor publicat la Bursă, suma totală care ar urma să fie repartizată investitorilor fiind de 4,2 milioane de lei.

Conform raportului administratorilor, la Electroargeş au fost puse în fabricaţie 9 variante de aspiratoare Kaercher din gama Home & Garden, au fost asimilate în producţie repere injectate din mase plastice, subansamble şi kituri pentru ARCTIC şi a fost reluată colaborarea cu STEINEL în producţia de repere injectate din mase plastice.

În anul 2020 vor fi implementate acțiuni de modernizare a produselor actuale conform cerințelor pieței (ex. uscătorul de păr, râșniță de cafea, ventilatoarele de perete) și cele de asimilare în fabricație de repere, subansamble și produse finite, pentru diverși producători industriali. Electroargeş intenţionează să livreze produsele fabricate pentru clientul Kaercher pe o multitudine de piețe, respectiv Europa (inclusiv produse specifice pentru Marea Britanie, Elveția și Rusia), Australia, SUA, Mexic, Japonia, China, Argentina, Brazilia, etc.

95,7% din cifra de afaceri provine din contractul cu Kärcher

În prezent societatea derulează un contract foarte mare care reprezintă 95,7% din cifra de afaceri cu firmă Kärcher Germania. Rezilierea acestui contract ar avea un impact negativ asupra evoluției în timp a societății cu implicații sociale negative.

La 31.12.2019 numărul total al angajaților la Electroargeş a fost de 440 salariați, din care 413 persoane angajate cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată; 18 persoane pe perioadă determinată; 9 persoane angajate cu contract de muncă suspendat (8 persoane – creștere copil și o persoană cu contractul individual suspendat).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email