Divergenţe între Aquaterm şi AVAS

Societatea Aquaterm, care furnizează utilităţile în municipiul nostru, avea de achitat la sfârşitul lunii trecute, către Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), o restanţă în valoare de 372.250 lei. Aceste datorii provin din perioada în care a fost privatizat Distrigaz-ul, iar restanţele către această societate au fost preluate de AVAS.
Astfel, în luna aprilie a anului 2002, când AVAS-ul a preluat aceste datorii, Aquatermul avea de achitat suma de 2.663.185 lei, aferentă energiei termice furnizate şi neîncasate. Pentru a achita aceste restanţe  conducerea societăţii Aquaterm a realizat un grafic de eşalonare, conform căruia a achitat lunar o sumă de bani către AVAS. Conform graficului, în perioada iulie 2009 – 2011, Aquatermul a achitat 5.000 de dolari pe lună, iar pe parcursul anului trecut a plătit suma de 5.456 de dolari în fiecare lună. Până în prezent a fost plătită suma totală de 2.290.934 lei.
Ion Bolovan: „Mai avem de plătit o singură rată de 7.500 de dolari”
În acest moment, conducerea societăţii Aquaterm susţine că mai are de plătit o singură rată în valoare de 7.500 de dolari, aproximativ 262 de milioane de lei vechi, deşi la AVAS figurează o restanţă de 372.250 lei. „Noi am stabilit în anul 2005 un grafic de eşalonare a datoriilor, care erau de 680.000 de dolari. Am plătit ratele aşa cum era normal, iar luna viitoare avem de achitat ultima tranşă în valoare de 7.500 de dolari. Însă, cei de la AVAS susţin că avem o restanţă de 3,7 miliarde de lei vechi, sumă care provine de la diferenţa de curs valutar. După ce vom plăti şi ultima rată, vom trimite o adresă oficială la AVAS în care îi vom înştiinţa că am plătit toată suma specificată în graficul de eşalonare. Urmează apoi să primim un răspuns scris oficial. În funcţie de acesta vom vedea ce putem să facem. Trebuie să avem răspunsul lor, ca să ştim ce cale să urmăm în continuare”, a declarat Ion Bolovan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email