Discuţii aprinse pe seama construcţiei unui nou supermarket


Aprobarea construcţiei unui nou supermarket în municipiu a reuşit să îi aprindă pe consilierii locali. Totul s-a întâmplat la ultima şedinţă de consiliu, când proprietarii de drept ai unui teren de pe strada 1 Decembrie, în zona Stadionului Municipal, au cerut acordul Consiliului Local Curtea de Argeş pentru realizarea construcţiei. “Este un teren revendicat şi câştigat în instanţă. În documentele înaintate de proprietari există aviz favorabil de la Comisia de Urbanism a Consiliului Local şi, de asemenea, aviz de la Consiliul Judeţean”, a precizat primarul Nicolae Diaconu.

 Proprietarii s-au judecat cu primăria din 1996

În anul 1996, proprietarii acestui teren, au solicitat în instanţă terenul în suprafaţă de peste 7.000 m.p. Au urmat zeci de procese, însă municipalitatea nu a putut să facă nimic pentru a împiedica retrocedarea. “Ne-am folosit de toate mijloacele legale, însă mai multe de atât nu am avut ce să facem. Am exercitat toate căile de acces, însă la ultimul proces, din luna iunie 2008, Judecătoria Curtea de Argeş le-a dat câştig de cauză”, explică Radu Chirca, secretarul primăriei.

În 2008, instanţa le-a încredinţat pământul

Într-adevăr, în sentinţa civilă nr. 636, din 4 iulie 2008, verdictul este cât se poate de clar. “Întrucât suprafaţa de teren de 7.400 m.p. este liberă de construcţii, nu a fost atribuită altor persoane fizice şi nu face parte din domeniul public al Municipiului Curtea de Argeş, instanţa vă obligă să se procedeze la punerea în posesie a pretenţilor”, scrie în documentul citat. În caz de refuz, primăria Curtea de Argeş ar fi trebuit să plătească daune considerabile proprietarilor, mai precis 100 de lei/zi de întârziere.

Luna trecută, s-a dat aviz favorabil pentru realizarea supermarketului

După ce şi-au primit terenul înapoi, proprietarii au decis să construiască acolo un supermarket. Au obţinut mai întâi aviz favorabil de la Comisia de Urbanism a Consiliului Local, au mers apoi la Consiliul Judeţean pentru obţinerea unui alt aviz, s-a lucrat la realizarea unui Plan Urbanistic Zonal, iar ultimul pas îl reprezenta aprobarea, în Consiliul Local, a acestui PUZ.

Consilierii au amânat aprobarea construcţiei

Cum terenul pe care urmează să se ridice supermarket-ul a fost folosit ani de zile ca teren de sport, o parte dintre consilieri s-a declarat împotrivă. “Dacă renunţăm şi la acestă bucată de teren şi aprobăm construcţia unui magazin, la Curtea de Argeş nu va mai exista nicio bucată de teren de sport. Nu voi fi niciodată de acord cu asta”, a spus consilierul Gabriel Nastea. “Acolo am zis că facem o oază de sport. Avem stadionul, vom realiza şi sala de sport, şi pe terenul acesta era frumos să facem un teren de sport, nu un magazin”, a adăugat Ion Şerban.

„Avem toată documentaţia necesară!”

La şedinţa de consiliu, a fost prezent şi un reprezentant al proprietarilor, care a explicat aleşilor locali că au fost îndeplinite toate condiţiile legale pentru realizarea construcţiei. “Avem toate actele necesare, inclusiv acea hotărâre de principiu care ne permite să începem lucrarea. Noi am îndeplinit toate condiţiile impuse, suntem în perfectă legalitate”, a spus acesta.

„Să nu ajungem să plătim daune de miliarde!”

Până la urmă, consilierii au fost de acord ca acest proiect de hotărâre să fie amânat, pentru ca decizia să fie luată în cunoştinţă de cauză. “Trebuie să fim foarte atenţi, pentru că riscăm să fim daţi în judecată şi să plătim daune de miliarde, dacă împiedicăm realizarea construcţiei. Totuşi, proprietarii au toate actele în regulă, au toate avizele necesare inclusiv aviz favorabil din partea Comisiei de Urbanism a Consiliului Local”, a spus Ştefan Dumitrache. Râmâne de văzut care va fi decizia finală a consilierilor locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email