Directorul SPGC – lăudat în Consiliul Local


La ultimele întâlniri ale legislativului municipal, o parte dintre consilieri au cerut cu insistenţă ca directorii de servicii publice să prezinte raportul de activitate la fiecare şase luni. Singurul care s-a conformat acestei solicitări a fost directorul SPGC, Ioan Ghiţă, şi la şedinţa de săptămâna trecută, unul din punctele înscrise pe ordinea de zi, a fost tocmai raportul de activitate al serviciului public pe care îl conduce.

Ce s-a făcut în municipiu…

Conform raportului, în primele şase luni ale acestui an, angajaţii de la sectorul Întreţinere şi Reparaţii Străzi au muncit cam în toate zonele din oraş. De exemplu, în zona Terasa 1 Mai lucrările au vizat, în mod special, amenajarea parcului. „Aici am înlocuit bordurile, am turnat asfalt pentru carosabil trotuare şi în parcare şi, de asemenea, am montat noile utilaje din parcul de joacă”, explică directorul Ioan Ghiţă. În cartierele Confarg şi Progresu, au fost asfaltate aleile pietonale, parcările şi trotuarele. „De asemenea, am asfaltat parcarea de la Biserica Domnească, am asfaltat o porţiune din strada Valea Sasului, am asfalt şi o parte din trotuarele de pe 1 Decembrie şi am acoperit cu mixtură asfaltică sau asfalt, gropile din carosabil”, adaugă directorul de la SPGC. Ar mai fi de adăugat câteva lucrări în cartierul Episcop Nichita şi pe strada Tudor Vladimirescu. Pentru lucrările de asfaltare, s-a folosit o cantitate de 2.105 tone de asfalt. Străzile neasfaltate au primit în schimb amestec de piatră de calcar. „Pentru 25 de străzi am folosit 2.870 tone de piatră de calcar”, a precizat directorul Ioan Ghiţă. Angajaţii de la Spaţii Verzi s-au ocupat de îngrijirea a peste 2.000 de arbori şi arbuşti, plantarea a 170.000 de flori, tunderea ornamentată a peste 18 km de gard viu şi cosirea ierbii de pe spaţiile vii. Cei de la Salubritate au adunat gunoiul de pe străzi şi din parcuri, iar cantitatea totală dusă la groapa de gunoi a fost de 2.285 mc.

„Aşteptam soluţii pentru a diminua cheltuielile”

Consilierul Gheorghe Alecsei a ţinut să îl felicite pe directorul Ioan Ghiţă şi chiar l-a propus pentru a primi o primă. A avut însă şi o nemulţumire. „Mă bucuram să aflu cu ce probleme se confruntă SPGC şi mă aşteptam să aud soluţii pentru a diminua cheltuielile. Nu pot însă să nu recunosc că şi-a făcut treaba”, a spus consilierul Gheorghe Alecsei. Cuvinte de laudă la adresa conducerii SPGC a avut şi Cătălin Sămărăscu. „Am văzut că se asfaltează de la ora 7 dimineaţa şi nu pot să nu apreciez acest lucru”, a spus consilierul. Acum, rămâne de văzut dacă şi restul directorilor de servicii publice se vor conforma şi vor prezenta raportul de activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email