Directorul Scărlătescu e trist, preotul Brânzea e satisfăcut duhovniceşte


Ieri, în prezenţa unui executor judecătoresc, reprezentanţii Episcopiei au intrat în posesia inventarului de la Biserica Domnească. În linii mari, atmosfera a fost una destul de relaxată. “Cheia am dat-o la începutul acestei săptămâni şi vom preda tot ce există în Biserica Domnească! Nu avem nimic împotrivă. Ne supunem fără discuţii deciziei date de instanţa de judecată”, a spus directorul muzeului, Florin Scărlătescu. Războiul dintre cele două instituţii au început în momentul în care preoţilor nu li s-a permis accesul în incinta bisericii.
„Recunosc că sunt trist! Nu văd nici un motiv de bucurie în faptul că am pierdut Biserica Domnească”, a declarat Florin Scărlătescu,directorul Muzeului Municipal, în administrarea căruia se află biserica. În momentul în care comisia a intrat în Biserica Domnească pentru a inventaria obiectele, Florin Scărlătescu a refuzat să îi urmeze. “Eu nu mai răspund de ce se întâmplă acolo. Nu mai am cheie şi practic nu mai am nicio legătură cu Biserica Domnească”, au fost cuvintele directorului.
„Trebuia să fie un eveniment care să îmbine istoria cu actualitatea. Faptul că Biserica Domnească se întoarce acolo unde îi este locul, trebuia să se facă într-un spirit festiv şi nu juridic”, a spus preotul Nicolae Brânzea, adăugând: „Eu am o satisfacţie Duhovnicească! Biserica s-a întors acolo unde îi este locul de drept. Nu văd niciun motiv de tristeţe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email