După ce Curtea de Conturi a făcut un raport dur ca urmare a controlului realizat la Societatea de Salubritate Publică Curtea de Argeş SRL, conducerea acesteia a încercat să rezolve toate problemele semnalate. Astfel, a fost semnat un contract de mandat de către administratorul Cătălin Nastea, până în iunie 2020, iar la ultima Adunare Generală a Asociaţilor (AGA) au fost aprobate Planul de Management şi Componenta de Management a Administratorului. Deşi legea permitea, Nastea nu a mai trecut în planul de administrare şi o componentă financiară variabilă în funcţie de realizarea indicatorilor de performanţă, rămânând la salariul său de 4000 de lei net pe lună.
Totuşi, activitatea administratorului va fi evaluată conform următorilor indicatori – optimizarea implementării principiilor de bună guvernanţă corporativă, creşterea nivelului de satisfacţie a cetăţenilor, creşterea calităţii lucrărilor şi serviciilor oferite şi instruirea permanentă a personalului pentru creşterea gradului de profesionalism.
„Şi dacă stai 5 ani acasă realizezi indicatorii!”
Discuţiile legate de indicatorii de performanţă şi de planul de administrare au fost multe şi contradictorii la AGA. „Şi dacă stai 5 ani acasă se rezolvă cu criteriile de performanţă! Propun să le scoatem pentru că sunt o băşcălie”, a spus Mădălin Marinescu, consilier local liberal şi membru AGA. Şeful său de la partid şi coleg consilier, Cristian Mitrofan a fost însă de o altă părere. „Nu putem să evaluăm activitatea dacă în iulie sau în august a fost curăţenie. Trebuie să avem criterii clare de performanţă pentru o societate care a plătită din bani publici”, a spus Mitrofan.
Până la urmă planul de administrare a fost votat cu tot cu criteriile şi indicatorii de performanţă propuşi de Cătălin Nastea.Prin urmare acesta trebuie „să asigure furnizarea serviciilor publice în conformitate cu termenii, condiţiile, principiile generale, modul de realizare a lucrărilor, preţurile şi tarifele, obiectivele de calitate ale serviciilor şi relaţiile cu beneficiarii prevăzute în Contractul de Delegarea Gestiunii Serviciilor Publice”, cu „încadrarea în termenele, angajamentele financiare, obligaţiile şi condiţiile prevăzute de lege şi contractul de concesiune”. Adică un fel de „să fie bine şi să nu fie rău”.