Directorul Gabriel Nastea va fi schimbat

Astăzi, începând cu ora 15:00, în sala mare a primăriei municipiului Curtea de Argeş are loc Adunarea Generală a Acţionarilor a S.C. Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş (SPUCA) S.R.L, societate al cărui acţionar unic este Consiliul Local al municipiului. Printre punctele principale înscrie pe ordinea de zi se regăsesc aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2013, aprobarea bilanţului contabil, modificarea organigramei şi a statului de funcţii ale societăţii, dar şi aducerea la cunoştinţa asociaţilor a adresei nr.5559/G/II/ 04.02.2013 a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) cu privire la situaţia lui Gabriel Nastea, administratorul societăţii Salubritate Publică Urbană S.R.L. şi luarea unei hotărâri în acest sens.
Nastea a pierdut la procesul cu ANI la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Agenţia Naţională de Integritate constata, pe 19 aprilie 2011, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Gabriel Nastea, consilier local la Curtea de Argeş. Verificările în acest caz începuseră la sfârşitul anului 2010, în urma unei sesizări din oficiu. Potrivit reprezentanţilor ANI, Nastea s-a aflat în incompatibilitate deoarece a fost, pentru o perioadă de timp, atât consilier local, cât şi şef sector la  Serviciul Public de Gospodărie Comunală din Curtea de Argeş. „Inspectorul de integritate a considerat că sunt elemente în sensul încălcării de către domnul  Nastea Gabriel, în perioada 19.06.2008 – 23.09.2010, a legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor, ca urmare a exercitării simultane a funcţiei de consilier local în cadrul Consiliului Local Curtea de Argeş, respectiv, cea de angajat cu contract individual de muncă în cadru Serviciului Public de Gospodărie Comunală Curtea de Argeş”, se arată într-un comunicat al ANI.
Gabriel Nastea a atacat raportul de evaluare al ANI la Curtea de Apel Piteşti, iar pe 9 septembrie 2011 instanţa i-a dat câştig de cauză. Decizia de anulare a raportului de evaluare a fost atacată cu recurs de ANI la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar verdictul a fost schimbat. Prin decizia irevocabilă adoptată pe 19 octombrie 2012, instanţa supremă a modificat sentinţa atacată, „în sensul că respinge acţiunea formulată de reclamantul Nastea Gabriel ca nefondată”. Conform legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani.
Problema e complicată, iar astăzi, consilierii locali care reprezintă acţionariatul SPUCA, trebuie să ia o decizie. Este clar că trebuie schimbat directorul societăţii, iar surse oficiale din Primărie au spus că probabil va fi cineva interimar din interiorul firmei. Problema este că noul director trebuie să aibă studii superioare, şi nu sunt prea mulţi în această situaţie la societatea de salubritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email