Directorul Electroargeş a vândut 1,2 milioane de acţiuni ale societăţii

Ioan Gavrilă, directorul general al SC Electroargeş SA, a vândut săptămâna trecută, pe Bursă, un pachet de 1,2 milioane de titluri ale producătorului de electrocasnice, reprezentând 4,2% din capital, pe care a încasat 1,14 milioane lei (272.000 de euro), scrie ediţia online a Ziarului Financiar.
„Cumpărătorii pachetului scos la vânzare de Gavrilă au fost firmele Scop Line din Galaţi şi Goras Consulting, despre care există informaţii că ar fi controlate de omul de afaceri Cătălin Chelu şi care a achiziţionat 0,95 milioane de titluri reprezentând 3,3% din acţiuni. La finele anului trecut, Chelu a preluat un pachet de control la Electroargeş, respectiv de circa 35% din acţiuni, prin intermediul altor două firme din Galaţi, respectiv Portavon Galaţi şi Mattera Com Galaţi. Tranzacţiile de săptămâna trecută s-au derulat la un preţ de circa 0,95 lei/acţiune, cu 29% sub cel plătit de Chelu în luna noiembrie pe pachetul de 35% din acţiuni”, conform zf.ro.
„Am vândut pentru că aveam nevoie de bani pentru Paşte!”
Directorul general Ion Gavrilă spune că a vândut pachetul de acţiuni, dar că nu exclude ideea ca astăzi să cumpere altul. „Nu am vândut toate acţiunile. Am vândut 1,2 milioane de titluri, dar nici nu ştiu dacă mi-au intrat banii în cont. Am vândut ca să am bani de Paşte”, ne-a spus directorul de la Electroargeş. Potrivit jurnaliştilor de la zf.ro, el mai deţine 8,7% din companie.
Gavrilă spune că a mai propus repartizarea a 3,4 milioane lei din profitul obţinut anul trecut pentru dividende, urmând ca pentru fiecare acţiune să se primească 1000 de lei net, dar „a apărut apoi altă propunere, ca banii să rămână în firmă”, conform directorului general.
Bătălia acţionarilor la Electroargeş
„Ultimele achiziţii realizate de Cătălin Chelu la Electroargeş sunt în afara legii. El nu mai are voie să cumpere până ce nu face ofertă de preluare. În mod normal, aceste tranzacţii trebuie anulate. Voi solicita CNVM să blocheze decon­tarea acestor tranzacţii”, a declarat pentru zf.ro Dumitru Tudor, principalul acţionar minoritar al Electroargeş, cel care deţine circa 12% din acţiuni. Dumitru Tudor este şi proprietarul SC Vidraru SA din Curtea de Argeş.
Pe 16 aprilie la Electro­argeş a fost convocată Adunarea Generală a Acţionarilor, pe ordinea de zi a întrunirii figurând 15 puncte. Printre ele se numără discutarea şi aprobarea Situaţiei financiare pentru exerciţiul financiar 2010 în baza Rapoartelor Consiliului de Administraţie şi Auditorului financiar; şi  aprobarea modului de repartizare a profitului net din acest exerciţiu financiar, analiza şi aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2011, aprobarea Contractului de Administrare şi fixarea remuneraţiei nete lunare a administratorilor pentru anul 2011, aprobarea Progra­mului de investiţii pentru anul 2011, etc.
Acţiunile Electroargeş au scăzut în ultimele două zile cu 18%, închizând şedinţa de joi la 0,78 lei. Scăderea a venit după ce compania a anunţat iniţial că va distribui dividende din profitul anului trecut, după care a revenit asupra deciziei şi a propus acţionarilor nedistribuirea de dividende, scrie zf.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email