Directorul Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă” a fost schimbat

De la sfârşitul anului trecut, director al Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă” este profesorul Adrian Gobej, cel care l-a înlocuit în funcţie pe profesorul Costel Gheorghe. Acestuia din urmă i-a expirat mandatul pe 21 decembrie, şi nu i-a mai fost prelungit.
Vestea schimbării celui care a condus unul dintre cele mai importante şi apreciate şcolii din Argeş a căzut ca un trăznet peste cadrele didactice de la „Vlaicu Vodă”, mai ales că, la începutul lui decembrie, însuşi ministrul Educaţiei şi Cercetării, Daniei Funeriu, îi trimitea profesorului Costel Gheorghe o diplomă de excelenţă „pentru rezultatele deosebite obţinute la olimpiadele şcolare”. Despre profesorul şi directorul Costel Gheorghe am scris în 2008 un articol de o pagină în Evenimentul Zilei. Pe vremea aceea munca sa la catedră şi la conducerea şcolii erau apreciate şi la Inspectoratul Şcolar, deşi conducerea acestei instituţii era numită politic şi atunci.
Cu olimpicii în California
Costel Gheorghe are 49 de ani şi a fost director al Colegiului din 1990. „Braţ de fier învelit în mănuşă de catifea“, spunea fostul director, iar unii dintre colegii săi erau de acord. Profesorul a urmat la Iaşi facultatea de chimie, iar chimia este pasiunea vieţii sale. Stătea toată ziua în şcoală şi ştia tot ce se întâmplă. Sâmbăta şi duminica face meditaţii tot în şcoală cu elevii cărora le place chimia la fel de mult. De altfel, rezultatele elevilor săi îl recomandă ca pe unul dintre cei mai buni profi de chimie din ţară. Are sute de participări la olimpiadele şi concursurile de chimie, iar în 1998 a fost în California, cu lotul naţional de chimie.
„N-aş face niciodată altceva. Mă pregăteam să fiu profesor de când eram mic. Am crescut la ţară şi aliniam scaunele în faţa mea. Le predam chimie elevilor din imaginaţia mea“, ne povestea Costel Gheorghe în 2008.
Directorul Costel Gheorghe ar fi putut să predea la facultatea pe care a terminat-o ca şef de promoţie în 1983, dar a declinat oferta. E foarte legat de oraş şi de elevii săi.  Nu a făcut nici un compromis politic, şi poate şi de asta nu mai e director.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email