Directorul Aquaterm demisionează la 1 noiembrie

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) SC Aquaterm care a avut loc săptămâna trecută a fost extrem de ciudată. S-a văzut încă o dată cât de „uns” merge mecanismul de vot al PSD şi cât de uniţi şi ascultători sunt consilierii pesedişti.

SC Aquaterm este societatea Consiliului Local, aşadar AGA este constituită din consilieri. Aceştia au luat act de încetarea mandatului administratorului Gabriel Nastea pe 28 septembrie şi au propus un administrator nou, tot pe Nastea, căruia i-au dat mandat pe trei luni. Au fost două propuneri, mandat pentru un an, propus de PNL, şi mandat pentru trei luni,propus de PSD, iar PSD a triumfat ca de fiecare dată. Sigur, cetăţenii din Curtea de Argeş au ales PSD, deci PSD le reprezintă interesele şi face ce crede că e bine pentru comunitate şi pentru cetăţeni, sau cel puţin aşa se spune.

Deranjant a fost pentru participanţii la AGA, în afară de consilieri, sau poate şi pentru unii dintre ei, atitudinea unei membre a Consiliului, Loredana Stancu pe numele ei. O tânără lipsită de experienţă în administraţia publică dar cu veleităţi de lider de grup. Nimeni nu a auzit-o vreodată la vreo şedinţă de Consiliu Local vorbind (pe subiect), venind cu propuneri ori cu observaţii pertinente. La AGA însă i s-au deschis ochii şi i s-a dezlegat limba. Şi-a întrerupt un coleg mai în vârstă de căteva ori, a părut iritată de lungimea şedinţei şi în general voia să lase impresia că orice discuţie e inutilă, că Nastea trebuie să rămână trei luni, că aşa primise domnia sa de la partid temă. Şi, ca o bună profesoară care este, îşi făcea tema.

De la „papagal” la „nesimţit”

Lăsând la o parte acest incident, care nici măcar nu a fost singular, un alt coleg de-al doamnei ieşind din sală pentru că Ion Şerban i-a zis „papagal”, iar el i-a răspuns că este „nesimţit”, se vede clar valoarea Consiliului actual în integralitatea lui dar şi pe bucăţi. Mai bune sau mai rele.

Societatea Aquaterm a părut că a fost ultima grijă a aleşilor. Cu imensele ei pierderi, cu  lipsa banilor pentru investiţii şi cu investiţiile inutile făcute, cu stilul un pas în faţă, doi în spate al unora dintre cei cu putere de decizie, cu interesele maxime pe care unii le au acolo, de la personal la grup, Aquaterm este societatea pe care administraţia publică o va da. De fapt, nu societatea, care poate intra în insolvenţă oricând, ci obiectul ei de activitate este interesant, o vacă de muls, un bănuţ de luat (şi de dat mai departe acolo unde trebuie).

Se ştia cu câteva ore înainte de a începe AGA că Nastea va rămâne pentru următoarele trei luni administrator şi director. Trei luni în care va trebui „să facă demersuri” pentru alegerea administratorilor care să formeze Consiliul de Administraţie, Consiliu care va „face demersuri” pentru alegerea unui administrator pentru patru ani, durata unui mandat normal. Ce a fost la şedinţă a fost un circ, pentru că Aquaterm nu are licenţă, nu are serviciul de apă canal delegat de către administraţia locală, nu are contract de concesiune a bunurilor, sau contractul pe care îl are nu este legal. Asta înseamnă că şi în următoarele trei luni va furniza apă tot ilegal la Curtea de Argeş.

Partea cea mai gravă pentru cetăţeni este că oricând se poate întâmpla ceva, o îmbolnăvire colectivă din cauza apei folosite la fabricarea pâinii, spre exemplu, cu sute de oameni duşi la spital. Nastea e acoperit, pentru că a trimis hârtii nenumărate la Primărie şi nu a primit niciun răspuns. Consiliul Local e răspunzător direct, cel care reprezintă interesele localităţii şi face ce crede că e bine pentru comunitate şi pentru cetăţeni. Cetăţeni care se pot îmbolnăvi oricând.

Gabriel Nastea a spus răspicat la finalul AGA că dacă până la 1 noiembrie nu primeşlte delegarea serviciului de apă canal îşi dă demisia. Aşadar, Nastea nu va mai fi administrator pe 2 noiembrie, căci jocurile par făcute, iar RAJA Constanţa va prelua serviciul.

Ultima investiţie, în urmă cu 44 de ani

Gabriel Nastea a prezentat membrilor AGA un raport pentru perioada în care a condus societatea. Conform acestuia, în perioada aprilie – august 2017, veniturile realizate au fost de 2.152. 755 lei, iar cheltuielile efectuate au fost de 2.128.230 lei, rezultând un profit de 24.252 lei. Cele mai mari cheltuieli sunt cu salariile – 236.776 lei în aprilie, 249. 194 lei în mai, 252.201 în iunie, 270.389 lei în iulie şi 252.358 lei în august.

Directorul Nastea spune că în fiecare lună societatea plăteşte un miliard de lei vechi pentru energia electrică folosită la pomparea apei.

La staţia de apă de la Cerbureni, din 1973 încoace, a fost amenajat un laborator, în rest nu s-a mai făcut nimic, spune Nastea. E dezastru acolo, cum dezastru a fost şi încă mai este şi la staţia de captare de la Oeşti. Aici noul administrator a reparat acoperişul, a refăcut faţadele, a înlocuit uşile şi ferestrele şi a construit un grup sanitar, toate cheltuiala ridicându-se la 30.208 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email