Director al Serviciului de Gospodărie Comunală, Ioan Ghiţă nu mai e consilier local

Consilierii locali îşi iau rămas bun de la Ioan Ghiţă, cel care a fost membru al Consiliului până acum, şi care trebuie să îl părăsească după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) referitor la incompatibilitatea lui a rămas definitiv.
În noiembrie 2013 ANI constata că Ioan Ghiţă „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2008 – 26 iunie 2012 (mandatul 2008-2012)
și 26 iunie 2012 – prezent (mandatul 2012-2016), întrucât a deținut, simultan, calitatea de Consilier local în cadrul C.L. al Municipiului Curtea de Argeş, şi funcţia de Director al Serviciului Public de Gospodărire Comunală Curtea de Argeş”, conform comunicatului instituţiei. Ghiţă „a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c)din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu […] calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv”, potrivit ANI.

 

Deşi probabil că nu ar fi vrut, consilierii locali vor lua la cunoştinţă de decizia Înaltei Curţi la şedinţa ordinară a lunii aprilie, şedinţă programată pe 28 aprilie, şi vor declara vacant un mandat de consilier local ales pe lista USL. Cel care îi va lua locul lui Ioan Ghiţă se pare că va fi liberalul Mădălin Marinescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email