Directoarele APIA Argeș, trimise în judecată de DNA pentru un concurs de angajare aranjat

Procurorii DNA au trimis joi în judecată directoarea și directoarea adjunctă ale APIA Argeș și le acuză că au aranjat un concurs la angajare.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatelor

TURCESCU MARIANA și DELUREANU ANAMARIA ALEXANDRA, la data faptelor și în prezent director executiv, respectiv director executiv adjunct în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) – Centrul județean Argeș și membre ale unei comisii de concurs, pentru săvârșirea unor infracțiuni de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, comise în forma autoratului și a complicității.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În cursul lunii februarie 2021, inculpata Turcescu Mariana, beneficiind de ajutorul colegei sale, Delureanu Anamaria Alexandra, printr-un intermediar, ar fi remis lista cu subiectele propuse unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional debutant”, scos la concurs de instituția pe care o conduceau.
Ca urmare, în luna martie 2021, persoana respectivă a câștigat concursul și a ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș”, se arată în comunicatul DNA..

One thought on “Directoarele APIA Argeș, trimise în judecată de DNA pentru un concurs de angajare aranjat

  1. Astfel de oameni nu trebuie sa mai fie în funcții publice . Dacă aceasta doamnă sau altcineva ar fi participat la concurs cu concurenta avantajata și ar fi fost neîndreptățită ,ce ar fi făcut ,cum ar fi reacționat ? Niste pupeze puse în funcții tot așa .Rușinos .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email