Direcţia Sanitar Veterinară anunţă: Controale drastice în pieţe

În scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada sărbătorilor de iarnă, când în mod tradiţional comercializarea şi consumul unor cantităţi de alimente de origine animală creşte considerabil, DSVSA Argeş a  intensificat acţiunile de supraveghere şi control, concentrându-se în special  asupra modului în care se produc, depozitează, transportă şi valorifică carnea de porc destinată consumului uman, precum şi alte produse de origine animală, se arată într-un comunicat remis presei ieri.
În baza unui program de lucru stabilit de către directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene s-au constituit echipe mixte care vor verifica, în perioada 16 decembrie 2013 – 7 ianuarie 2014, modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare din târgurile de animale, pieţele agroalimentare, unităţile de comercializare a produselor alimentare de origine animală (carmangerii, măcelării, magazine alimentare, supermarketuri, hypermarketuri etc.), precum şi din unităţile de alimentaţie publică, de tipul restaurantelor, cantinelor, bufetelor etc. Totodată, la nivelul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, al Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor se asigură permanenţa, fiind afişat programul de lucru şi numărul de telefon al medicilor veterinari care efectuează  examenul pentru identificarea Trichinellei. La Curtea de Argeş, examenele trichineloscopice se efectueaza în Piaţa Centrală şi în Piaţa Ivancea. (I.I.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email