Direcţia Sanitar Veterinară a scos de la vânzare peste 3,5 tone de carne

În cursul lunii mai, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Argeş a efectuat 541  controale pentru supravegherea stării de sănătate a animalelor şi a sănătăţii publice, se arată într-un comunicat remis presei. Au fost verificate restaurante, abatoare, fabrici de preparate din carne şi de prelucrare a laptelui, carmangerii, măcelării, depozite frigorifice, etc.

Pentru neconformităţile constatate, consilierii DSVSA Argeş au aplicat 25 sancţiuni contravenţionale, din care patru avertismente scrise şi 21 amenzi în valoare totală de 22200 lei. Cele mai multe dintre acestea din urmă au fost date pentru nerespectarea condiţiilor de depozitare a produselor alimentare, întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorificare a produselor alimentare, manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, vânzarea animalelor fără documente prevăzute de legislaţia sanitară veterinară în vigoare, etc.

 

Inspectorii sanitar veterinari au  confiscat şi scos din consumul public tone de carne şi mii de ouă, astfel – 3572 kilograme de carne, 1950 de kilograme de preparate din carne, 651 de kilograme de peşte, 229 litri de lapte şi 2811 kilograme de produse lactate, 4897 ouă, 1094 de kilograme de alte produse, valoarea totală a acestora fiind de 24.2119 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email