Direcţia Sanitar Veterinară a dat 51 de amenzi în valoare de 76620 lei

În cursul lunii iulie 2016  Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Argeş a făcut 576  controale pentru supravegherea stării de sănătate a animalelor şi a sănătăţii publice, se arată într-un comunicat al instituţiei. Controalele au fost făcute în unităţi cu profil restaurant, bufet, fast food, pizzerie (63 de controale), abatoare (patru controale), fabrici de preparate carne (nouă controale), fabrici prelucrare lapte, ferme de porci, magazine alimentare (52 controale), etc.

În urma verificărilor, consilierii DSVSA Argeş au aplicat 60 sancţiuni contravenţionale, din care nouă avertismente scrise, pentru condiţii  necorespunzătoare la depozitarea produselor alimentare, şi  51 amenzi în valoare totală de 76620 lei.

Cele mai mari şi mai multe amenzi au fost date pentru depozitarea direct pe paviment a produselor alimentare şi nerespectarea principiului compatibilităţii, dar şi pentru

întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorificare a produselor alimentare. Alte abateri de la lege constatate de consilierii DSVSA au fost manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare în spaţii neautorizate, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare, produse fără elemente de identificare”, etc.

În cursul lunii iulie 2016 au fost confiscate şi scoase din consumul public mai multe cantităţi şi sortimente de produse alimentare: 2970 kilograme de carne, 617 kilograme de preparate din carne, 780 de kilograme de produse lactate, etc., valoarea totală a acestor produse fiind de 48905 lei.

Două măcelării au fost închise

În cadrul DSVSA Argeş, în cursul acestei luni, au fost soluţionate opt sesizări din care o parte s-au dovedit a fi reale, luându-se măsuri conform legislaţiei în vigoare.

Pentru nerespectarea legii, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş a procedat la interzicerea activităţii a şase unităţi (două măcelarii, două ferme  acvacultură, o unitate de comercializare produse patiserie şi un depozit cu produse de origine nonanimală).

 

Tot în iulie, laboratorul de specialitate al Direcţiei a analizat  produse  alimentare, apă potabilă şi sanitaţii, din punct de vedere microbiologic şi fizico-chimic,  după cum urmează – lapte şi produse lactate, apă potabilă, produse de origine nonanimală, ouă şi miere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email