Direcția Sanitar Veterinară a cerut realizarea unor lucrări la adăpostul pentru câini

Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC) va face câteva lucrări la adăpostul pentru câini, ca urmare a măsurilor dispuse de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș. DSVSA a făcut un control la adăpostul pentru câini și a dispus o serie de măsuri pentru ca activitatea de ecarisaj să se desfășoare în bune condiții și legal.

Astfel, Consiliul Local a decis vineri completarea programului de lucrări al SPGC pe acest an cu repararea pardoselii betonate din boxe și betonarea țarcurilor cu paviment din pământ la Adăpostul pentru câini din municipiul Curtea de Argeș. Cum, initial, programul Serviciului nu prevedea astfel de lucrări, a fost nevoie de o completare a acestuia care să fie aprobată de Consiliul Local.

Adăpostul pentru  câini (padoc și  clădire administrativă) aparține domeniului public al municipiului Curtea de Argeș, și a fost dat în administrare către concesionarul serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân din municipiu, Asociația Alături de tine 2007.

900 de câini prinși în ultimii doi ani

Asociația nu a mai adunat însă în ultima vreme câini de pe străzi, a spus reprezentantul acesteia, Mădălin Constantinescu. ”Nu mai capturăm câini din cauza proastei colaborări cu Primăria. Eu am fost suspicionat că duc câinii pe stradă”, le-a spus acesta aleșilor locali și a adăugat că ”Asociația dă în judecată Primăria și cere daune morale”, deși asociația despre care vorbește și la care el lucrează este finanțată și deținută de cetățeni britanici.

Municipalitatea plătește câte 284 de lei pentru fiecare câine capturat, foarte puțin în opinia lui Constantinescu, deși aceasta este suma din contract, acceptată de ambele părți.

Vă reamintim că în martie 2021 a fost semnat contractul pentru concesiunea serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân din municipiul Curtea de Argeș de către Primărie şi Asociaţia „Alături de tine 2007”, o asociaţie a iubitorilor de animale care reprezintă în România o altă asociaţie, britanică.

Conform contractului, trebuie prinşi 60 de câini pe săptămână, iar pentru toate serviciile prestate cu prinderea, deparazitarea, tratare şi hrănirea unui câine Primăria plăteşte 284 de lei.

950 de câini a prins Asociația care are contract cu Primăria de la începutul activității și până la finalul lunii mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email