Direcţia de Asistenţă Socială, singura instituţie care a depus raportul de activitate pe anul trecut

Fiecare consilier local, precum şi viceprimarul, sunt obligaţi să prezinte un raport anual de activitate, care va fi făcut public prin grija secretarului, potrivit Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Consiliului Local. De asemenea, instituţiile aflate în subordonarea sau coordonarea Primăriei trebuie să publice un raport de activitate anual. Anul trecut, când a fost campanie electorală, astfel de rapoarte au fost făcute şi publicate pe site-ul Primăriei, dar acum, când mai sunt trei ani până la următoarele alegeri locale, aproape nimeni nu s-a mai sinchisit să respecte legea. Doar Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) a făcut raport de activitate pe anul trecut.

DAS are în structura organizatorică 13 funcţionari publici şi 28 personal contractual. Activitatea Direcţiei în 2020 a însemnat sute de anchete sociale, monitorizări, planuri servicii, proiecte, etc., mai ales în contextul pandemiei de Covid 19.

Direcţia de Asistenţă Socială are anul acesta  un buget de 11.855.200 lei, din care cheltuieli de personal 7.441.000 lei, cheltuieli cu bunuri şi servicii 611.000 lei, asistenţă socială 3.555.700 lei, proiecte finanţate din fonduri europene 94.500 lei, alte cheltuieli 153.000 lei.

Serviciul Public de Gospodărie Comunală face raport de activitate săptămânal, spune primarul Panţurescu, la fel ca şi celelalte direcţii din Primărie, numai că ele nu au mai fost făcute publice, conform legii, de anul trecut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email