Direcţia de Asistenţă Socială distribuie măştile gratuite

Începând cu data de 11.09.2020, Direcția de Asistenţă Socială din Curtea de Argeş a  demarat acțiunea de distribuire a maştilor de protecție. Acestea vor fi distribuite la sediul Direcției de Asistenţă Socială Curtea de Argeș, str. l Decembrie 1918, nr.2B (intrarea dinspre sediul Poliției) în intervalul orar 09:30-14:30, pentru fiecare persoană prevăzută la art . 1, din OUG 78/2020, după cum urmează:

a)  persoanele din familiile beneficiare de ajutor social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

b)  persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația de stat pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;            ‘

c)  pensionării sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvemului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minim garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009 cu modificările  şi completările ulterioare;

d)  persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestații sociale prevăzute de art. 42  şi 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările  şi completările ulterioare.

Fiecare persoană prevăzută la art. 1 din ordonanță va primi 50 de măşti de protecție, aferente unei perioade de 2 luni.

Pentru cei care se află motivat în imposibilitate de a se deplasa, se vor distribui măştile la domiciliu de către angajații D.A.S. Curtea de Arge.

În situația absenței beneficiarului de la domiciliu, acesta este invitat în scris să se prezinte la punctul de distribuire pentru ridicarea măştilor.

Înştiinăţm cetățenii că reprezentanții D.A.S Curtea de Argeș vor desfăşura în teren acțiuni de identificare și informare a persoanelor care se încadrează în condițiile de acordare a beneficiilor de asistenţă socială, conform legii.

Director executiv D.A.S.,

Mariana Moise

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email