Direcţia de Asistenţă Socială derulează proiectul “Ajută un copil de Crăciun”

Cu ocazia marcarii sarbatorilor de iarna, Centrul zi ACCES, din cadrul Directiei de Asistenta Sociala Curtea de Arges, în parteneriat cu voluntari motivati de bucuria de a oferi daruri copiilor , au organizat în luna decembrie  proiectele „Darurile Sf. Nicolae” si „Ajuta un copil de Crăciun”.

Descrierea proiectului:

Voluntarii au ajutat beneficiarii Centrului de zi Acces din cadrul Directiei de Asistenta Sociala Curtea de Arges cu alimente neperisabile, dulciuri, și după caz, jucării și articole de îmbrăcăminte.

Avand în vedere situatia pandemică actuală au fost respectate urmatoarele măsuri:

  • toate darurile oferite au fost ambalate individual;
  • cadourile au fost oferite beneficiarilor la domiciliul acestora, de catre personalul Centrului de zi Acces, însotiti de un voluntar ;
  • atat personalul centrului, cat si voluntarii participanti au adoptat comportamente adecvate si au respectat masurile recomandate pentru a preveni infectarea cu Covid 19.

Obiectivele proiectelor:

  • Promovarea sentimentelor de altruism, toleranta si generozitate, specifice atmosferei de Craciun;
  • Depasirea sentimentelor de inferioritate ale beneficiarilor, datorate situatiei financiare precare a familiei si o mai buna integrare în societate, oferindu-le posibilitatea de a se bucura de lucruri noi;
  • Dezvoltarea unor atitudini pozitive si diminuarea disconfortului psihic resimtit de copii și familiile acestora, datorita masurilor impuse pentru prevenirea raspandirii si infectarii cu Covid 19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email