Direcţia de Asistenţă Socială angajează un ergoterapeut

Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Curtea de Argeş este o instituţie publică subordonată Consiliului Local şi Primăriei, care cheltuieşte bani din bugetul local în cea mai mare parte. În 2012 a fost înfiinţat Serviciul Public de Asistenţă Socială, dar anul trecut acest Serviciu s-a transformat în Direcţie de Asistenţă Socială, cu toate modificările care survin din această schimbare.  La DAS lucrează 24 de persoane, a afirmat directorul executiv al DAS, Mariana Moise, la ultima şedinţă de Consiliu Local. Direcţia are însă şi câteva centre –  Centrul de zi „Acces”, Centrul de zi “Sfantul Justinian”, Centrul de recreere pentru pensionari precum şi Creșa Posada.

La şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului Local a fost prezentă şi Mariana Moise, care a solicitat aprobarea organigramei care conţine şi un post nou la Centrul de recreere pentru pensionari, un post de ergoterapeut (metodă de tratament și readaptare a unui bolnav (psihic) prin învățarea și practicarea unei activități manuale, potrivit Dicţionarului Explicativ al Limbii Române). Înfiinţarea a încă unui post, după o avalanşă de angajări la DAS, a stârnit numeroase comentarii. „Cât cheltuiţi cu toşi angajaţii pe care îi aveţi şi cât faceţi pentru cei care beneficiază de serviciile Centrelor şi creşei?!?”, a întrebat Gheorghe Andreescu, dar întrebarea sa a rămas fără răspuns. De fapt, Andreescu voia să afle dacă bugetul local îşi permite armata de angajaţi, unii pe posturi cam dubioase, de la DAS. „Ne permitem să plătim atâţia bani? Sunt bani plătiţi din taxele şi impozitele plătite de cetăţeni. Să dăm cât trebuie, nu mai mult”, a mai spus Andreescu, semn că e aproape campania electorală chiar şi la PSD, partid care l-a pus pe fostul colonel Andreescu pe listele pentru Consiliul Local.

Ce face un casier

Ion Şerban a luat pe rând organigrama, şi i-a spus Marianei Moise şi celorlalţi consilieri că într-o zi a văzut cum una dintre angajatele DAS a vorbit o jumătate de oră la telefon în faţa sediului instituţiei. „Nu avea nimic de făcut? Ce fac toată ziua angajaţii Direcţiei ?!”, a întrebat Şerban. Cristian Mitrofan a mers mai departe – „Ce face toată luna un casier?! La final de lună încasează chirii şi utilităţi, dar ce face în celelalte zile?!”, a întrebat-o pe Moise. Aceasta, încercând să-şi apere colegii, a spus că dă ajutoarele pentru încălzire, numai că şi acestea se dau trei luni pe an, şi nici acelea în fiecare zi.

În sfârşit, Mariana Moise a ieşti cam şifonată din discuţie, chiar dacă organigrama, ergoterapeutul şi un kinetoterapeut au fost băgaţi în schema, umflată, după cum zic unii, a DAS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email