Direcţia de Asistenţă Socială a consiliat 269 persoane pentru a trece ușor perioada de izolare

De la începutul pandemiei, aproximativ 5200 de persoane cu vârstă de peste 65 ani , care locuiesc pe raza municipiul Curtea de Argeș  s-au aflat în atenția Direcției de Asistență Socială (DAS). Dintre acestea, aproximativ 989 de persoane sunt persoane singure, sau persoane care, deși, au aparținători legali, aceştia nu locuiesc în Curtea de Argeș .

Astfel că, pe perioada stării de urgență  și până în prezent, au  fost sprijinite un număr de 1750 de persoane vulnerabile, cu următoarele servicii : 1340 de note telefonice întocmite pentru persoanele de peste 65 ani, 1340 de fișe de intervenție întocmite care au cuprins recomandări și servicii sociale,cum ar fi : consiliere socială,psihologică și juridică, ajutor material.

În plus, 1400 de pachete cu produse de igiena au fost distribuite în această perioadă, din care 800 de pachete au fost distribuite la domiciliul beneficiarilor( persoane cu dizabilități).

A participat la acesta acțiune tot personalul D.A.S. Curtea de Argeș , împreună cu Primăria Municipiului Curtea de Argeș  și Serviciul Public de Gospodărie Comunală, instituții care au asigurat transportul  produselor de igienă.

De asemenea, personalul Direcţiei a întocmit 350 de fișe de identificare a persoanelor care aveau nevoie strictă de aceste alimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email