Dincuţă şi Curpaş, trimişi în judecată pentru ultraj şi tulburarea liniştii publice

 

Cei doi indivizi care au bătut poliţiştii în luna ianuarie, în parcarea de la Biserica Domnească, sunt în arest preventiv

Scandalul creat de bătălia dintre doi indivizi şi trei poliţişti, dintre care o femeie, în luna ianuarie, în parcarea Bisericii Domneşti din Curtea de Argeş a ajuns în instanţă. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş i-au trimis în judecată săptămâna trecută pe cei doi bătăuşi.

Vă reamintim că în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, doi bărbaţi, Constantin Cosmin Dincuţă şi Mucenic Curpaş, au atacat trei poliţişti, se spune, în parcarea din faţa Bisericii Domneşti. Motivul ar fi fost că unul dintre oamenii legii l-a cercetat la un moment dat într-un dosar penal pe unul dintre agresori.

Unul dintre polițiștii agresați este subcomisarul Laurențiu Iordache, șeful Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Curtea de Argeș. Acesta a suferit cele mai grave leziuni și a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar ceilalţi doi, un bărbat şi o femeie, au scăpat mai ieftin.

Unul dintre agresori, Constantin Cosmin Dincuță, a fost eliberat condiționat în noiembrie 2015 din Penitenciarul Colibași, unde executa o condamnare într-un dosar instrumentat de DNA Pitești. Dincuță fusese condamnat de Curtea de Apel Pitești, în martie 2011, la șapte ani de închisoare pentru lipsire de libertate și șantaj, sentința fiind menținută, în aprilie 2012, de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cei doi sunt în arest preventiv, măsura fiind menţinută de Judecătoria Curtea de Argeş, care a respins contestaţiile depuse de avocaţii celor doi.

 

Dincuţă şi Curpaş sunt acuzaţi de ultraj şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Dincuţă are două acuzaţii de ultraj, iar Curpaş, una. Ei sunt în arest preventiv din 17 ianuarie, iar pe rolul Judecătoriei Curtea de Argeş a fost înregistrat procesul, iar poliţiştii Laurenţiu Georgian Iordache şi Cornel Oprescu sunt parte civilă în proces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email