Din punctul de vedere al Primăriei, la Curtea de Argeş instituţiile de învăţământ sunt pregătite pentru noul an şcolar

Şcoala poate începe fără probleme la Curtea de Argeş, instituţiile de învăţământ fiind pregătite. „Din punctul de vedere al Primăriei şcoala începe fără probleme la Curtea de Argeş. Nu am primit nicio solicitare de la vreo şcoală care să nu fie onorată”, ne-a spus primarul Constantin Panţurescu.

De altfel, şi  Inspectoratul Școlar Județean Argeș spune că unitățile școlare sunt pregătite pentru începerea noului an școlar şi că se fac deja inspecții în teritoriu pentru a se verifica în fapt situația unităților școlare.

La nivelul Inspectoratului şi al Prefecturii  a fost supusă discuțiilor și ipoteza scenariului în care unitățile școlare vor fi nevoite să desfășoare învățământul online.

Referitor la acest aspect, inspectorul general școlar a informat că din cauza faptului că în județul Argeș sunt unități școlare care nu au suficiente tablete ar putea interveni dificultăți de desfășurare a orelor în format online.

De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Argeș a comunicat că pentru a veni în sprijinul unităților școlare va accesa fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență ce vor viza dotarea școlilor și formarea competențelor digitale ale personalului didactic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email