Din nou probleme cu CEZ ! 200 de milioane – factura la curent pentru Primărie


După cum ne-am obişnuit, compania CEZ, furnizorul de energie electrică din municipiul nostru, este încă o dată ţinta nemulţumirilor consumatorilor. De această dată, nu cetăţenii au avut parte de facturi “umflate”,
ci chiar primăria Curtea de Argeş.

Patru luni de aşteptare şi zeci de telefoane pentru un contor nou

Problemele la sediul administraţiei locale au început în luna februarie, atunci când un contor de energie electrică s-a defectat. „Se întâmpla în data de 16 februarie. Atunci am luat legătura cu fosta Electrica. Ne-au spus să sunăm la un alt număr, pentru că nu se ocupă ei de schimbarea contoarelor. Am sunat şi la acel număr şi în două zile s-au prezentat nişte domni care ne-au informat că trebuie schimbată mai întâi instalaţia electrică. Ne-au mai spus că până în momentul în care vom avea un nou contor, facturarea energiei electrice se va face la pauşal, ca o medie a consumului din ultimele 12 luni”, spune viceprimarul Costinel Vasilescu. Pentru ca lucrurile să intre în normalitate, a fost contactată o firmă privată, care în două săptămâni a refăcut întreaga instalaţie. Următorul pas urma să fie montarea noului contor. Dar, nu s-a putut. “Când au venit să pună contorul nu au putut, pentru că lipsea avizul tehnic de raportare, care era eliberat de o altă societate. CEZ-ul este împărţit în mai multe companii, de exemplu CEZ România S.R.L. se ocupă de montarea contoarelor, însă avizul de montare este dat de CEZ Distribuţie S.A. Am făcut toate cele necesare şi, după trei luni de aşteptare, a sosit avizul”, explică viceprimarul.

Două semnături şi o ştampilă = 26 milioane

Pentru mult aşteptatul aviz, adică pentru două semnături şi o ştampilă, administraţia locală a plătit 26 de milioane de lei. Asta în condiţiile în care refacerea instalaţiei electrice a costat 25 de milioane. Însă nici după obţinerea acestui aviz, nu s-a putut monta contorul. „De data aceasta, ne-au spus că avem nevoie de o nişă, pe care trebuie să o monteze o altă firmă. Au urmat alte drumuri, telefoane şi intervenţii pentru că cei care montează contorul nu se ocupă de această lucrare”, mai spune edilul. Surprizele însă nu se opresc aici, pentru că recent au sosit şi facturile la energia electrică. Până atunci, media facturilor din ultimele 12 luni era de aproximativ 17-18 milioane lei vechi.
De la 18 milioane pe lună, factura sare la 120 de milioane
Facturile sosite în urmă cu câteva zile au adus alte surprize municipalităţii. „Pentru o lună şi trei săptămâni avem de plată aproape 200 de milioane. Asta în condiţiile în care am făcut o medie lunară a consumului şi aceasta este undeva la 18 milioane lei”, a mai spus viceprimarul. Bineînţeles, următorul pas, îl va reprezenta o sesizare la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. Mai mult, reprezentanţii administraţiei locale intenţionează să renunţe la furnizorul de energie electrică CEZ şi vor încerca să caute alte alternative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email